Låse Windows

Publisert
Sist oppdatert

Hei.

Jeg lurer bare på om det er en måte for meg å beskytte Windows fra å bli forandret av klåfingrede barn? Sønnen min har klart ved flere anledninger å forandre instillinger i windows, er det noe jeg kan gjøre med enkle grep? mvhSindre

Datadoktoren svarer

Hei Sindre,

Det kommer jo helt an på din definisjon av "å låse". Hvis du faktisk snakker om å hindre tilgang til Windows generelt er det greieste å kreve passord for å logge seg på datamaskinen. Gjør du dette kan du også "hurtiglåse" Windows med windowstast-L dersom du går bort fra maskinen i noen minutter.

Hvis derimot poden pleier å bruke din datamaskin fritt kan du jo heller opprette en egen konto til ham, slik at han kan ha sine egne innstillinger. Bare pass på at han ikke får Administrator-rettigheter, slik at han ikke sletter DIN konto ved et uhell...

Andre alternativer går i stor grad ut på å ha mulighet til å "angre" forandringer. For eksempel kan du lage systemgjenopprettingspunkter titt og ofte, eller ghoste hele installasjonen før du lar ham slippe til. Det er dog verd å merke seg at det er en viss forskjell på de to alternativene, og pass på at du ikke overskriver dine nyeste filer i prosessen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer