Last ned alle installasjonsfilene

Ønsker du å laste ned alle installasjonsfilene til nettleseren Internet Explorer i samme prosess, kan dette ordnes med spesielle parametere når du kjører installasjonsfilen ie6setup.exe. Vi viser deg hvordan.

Publisert
Sist oppdatert

Når du laster ned den nyeste versjonen av nettleseren Internet Explorer fra Microsoft.com, laster du kun ned en liten installasjonsfil (ie6setup.exe) på ca 500 KB, og ikke alle filene som trengs for å installere nettleseren. Når ie6setup.exe kjøres, settes i gang en ny prosess som innebærer videre nedlasting og installasjon av nettleseren.

Last ned alle installasjonsfilene

Ønsker du å laste ned alle filene i samme prosess, kan du bruke spesielle parametere når du kjører installasjonsfilen. Fordelen er at du kan ta vare på alle filene og installere nettleseren ved en senere anledning, uten at PCen din er nødvendigvis tilknyttet Internett.

1. Opprett en ny mappe
Start gjerne med å opprette en ny mappe i Utforsker: Fil, Ny, Mappe. Gi den nye mappen et passende navn, for eksempel ie. Plassér den for eksempel på c:\

2. Last ned installasjonsfilen
Last ned ie6setup.exe fra microsoft.com til den nye mappen ie du nettopp har opprettet.

3. Kjør installasjonsfilen med parametere
Nå kan du åpne Kjør... vinduet via Start-menyen og kjør installasjonsfilen (inkludert alle anførselstegn) via dialogboksen i Start, Kjør...

Skriv følgende kommando i Åpne-boksen:
"C:\ie\ie6setup.exe" /c:"ie6wzd.exe /d /s:""#E"

Last ned alle installasjonsfilene


(Har du plassert den aktuelle mappen et annet sted og/eller gitt den et annet navn enn ie, må du endre dette i kommandoen.)

Kommandoen må være nøyaktig slik den er skrevet på denne siden, så du kan gjerne kopiere teksten og lime den inn i Åpne-boksen.

Klikk på OK for å gå videre.

Du får opp en ny dialogboks og må godkjenne Microsoft-avtalen for å gå videre i prosessen.

4. Velg riktig Windows-versjon
I neste dialogboks skal du velge den Windows-versjonen du bruker.

Last ned alle installasjonsfilene


Klikk på Neste-knappen et par ganger. Da startes en nedlastingsprosess der du laster ned alle installasjonsfilene. Disse lagres i en egen undermappe som heter "Installasjonsfiler for Windows Update" i Windows-mappen.

Ønsker du å installere Internet Explorer, kjør filen ie6setup.exe fra denne mappen, og følg instruksene på skjermen.

Kilde: Microsoft KB257249

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer