Last ned Flash-spill fra nettet

Hadde det ikke vært morsomt å kunne spille disse på hytta også?

Last ned Flash-spill fra nettet
Publisert
Sist oppdatert

Nettet bugner over av morsomme Flash-spill, og både store og små morer seg daglig med spillene som spilles direkte i nettleseren.

Aberet er selvsagt at du trenger nettilgang for å spille, og de fleste har fortsatt dårlig med nettilgang både i bilen, på hytta eller andre steder de måtte finne på å ta med den bærbare PC-en.

Men vent nå litt – Flash-spillene du spiller på nett er egentlig helt vanlige filer, på lik linje med bildene som vises i nettleseren din. Med bilder kan du enkelt og greit høyreklikke, velge "lagre bilde som" og lagre det lokalt på harddisken.

Det kan du med Flash-spill også, selv om det krever litt mer triksing. Høyreklikker du på en flash-fil får du nemlig ingen mulighet til å laste den ned. Men det finnes omveier ...

En av dem er Orbit Downloader, som kun er tilgjengelig for Windows. Den fungerer stort sett alltid og gjør denne jobben veldig enkelt. En annen mulighet er å gjøre jobben manuelt.

Se videoguide lenger ned i artikkelen.

Les også: Gratis spill - rett i nettleseren

Slik gjør du

Når du har åpnet favorittspillet ditt, må du finne ut hva filnavnet til selve spillet er (ikke bare til nettsiden det ligger på). Dette gjør du ved å vise kildekoden til nettsiden du er på. Det gjør du ved å velge "vis kildekode" eller tilsvarende i vis-menyen.

Hvis du ikke har kodet HTML før, får du kanskje litt bakoversveis av vinduet som dukker opp, men frykt ikke; vi skal bare finne adressen til Flash-fila, og vi trykker derfor ctrl+f (cmd+f på Mac) og skriver .swf, som er filendelsen for flash-filer. Det kan være at det finnes flere av dem på siden (f.eks annonser), så fortsett å lete etter .swf dersom filnavnet ser ut til å være noe annet enn spillet.

Her er et eksempel:

Last ned Flash-spill fra nettet


Nå merker vi filnavnet, går til adressefeltet og legger dette bak det som står der fra før, altså slik:

Last ned Flash-spill fra nettet


Nå har vi URL-en til selve Flash-fila. Problemet er imidlertid at dersom du taster inn denne adressen i nettleseren din, vil den bare åpne den. Du får fortsatt ingen mulighet til å lagre.

Trikset blir da å lage deg en lenke du kan høyreklikke på, slik at du kan velge lagre fil som og dermed lagre .swf-fila på harddisken, en USB-penn eller hvor du måtte ønske. Har du litt snøring på HTML kan du enkelt lage deg en liten html-fil med lenke til den aktuelle URL-en, men vi har vært så greie å gjøre dette for deg.

Du kan enten benytte feltet under for å legge inn URL-en til swf-fila og trykke på knappen, så får du en lenke du kan høyreklikke på, eller laste ned HTML-fila vi har laget og ha den tilgjengelig på maskinen din når du har behov for å laste ned noe.

Angi lenke til fil:


(Vil du ha denne på maskinen din, lagrer du denne siden ved å høyreklikke.)

Når du har lastet ned fila kan du åpne den i nettleseren din selv om du ikke har nettilgang. Merk at dette gjelder spill som kan spilles uten nettilgang - spill du spiller mot andre, som har highscore-lister på nettet o.l. vil ikke fungere.

Se video!

Vi lovet deg en videogjennomgang også - under ser du hvordan instruksene over utføres i praksis:


Kilde/inspirasjon: MakeUseOf

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer