Last ned fullversjonen av Windows 10

Lag installasjonsmedium av USB-plugg eller DVD-plate, slik at du senere kan installere operativsystemet fra bunnen av.

Praktisk: Ønsker du å installere Windows 10 fra bunnen av? Nå lar Microsoft deg laste ned fullversjonen slik at du kan lage installasjonsmedium selv. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Praktisk: Ønsker du å installere Windows 10 fra bunnen av? Nå lar Microsoft deg laste ned fullversjonen slik at du kan lage installasjonsmedium selv. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du oppgradert til Windows 10 via nettet, men ønsker mulighet til å installere operativsystemet fra bunn av ved en senere anledning?

Nå gir Microsoft deg mulighet til å laste ned og lage ditt eget installasjonsmedium, enten det er en USB-minneplugg eller DVD-plate.

Dette er super mulighet til å få «rensket» opp og bli kvitt alle tredjepartsprogrammer og tilpasninger som produsenten har gjort, og dermed få en helt «ren» Windows-opplevelse.

NB!

Selve prosessen med å installere operativsystemet på nytt krever at du har et forhold til å velge oppstartsmedium, formatere og eventuelt partisjonere harddisk/SSD.

Er du usikker på hvordan dette gjøres på din PC, bør du lese instruksjonene som fulgte med PC-en eller få hjelp av en datakyndig i prosessen.

Har du har oppgradert fra Windows 7 eller 8.1 til Windows 10, må du samtidig forsikre deg om at Windows 10 er aktivert hos Microsoft FØR du installerer operativsystemet på nytt fra bunnen av. Dette er svært viktig for at Windows 10-installasjonen skal anses som gyldig hos Microsoft.

Les også: Alt om Windows 10

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.