Last ned med BitTorrent

BitTorrent er ikke bare for pirater, og denne lille guiden er for deg som trenger et lite krasjkurs i praktisk bruk.

Publisert
Sist oppdatert

BitTorrent har vært på banen lenge, og ikke helt uten grunn har vi tidligere omtalt dette som et av de beste verktøyene for å spre piratkopiert materiale. Men det har også skjedd en del forandringer - i den siste tiden har flere seriøse aktører begynt å benytte seg av denne fildelingsteknologien.

Siden spesielt filmer og TV-serier står for såpass mye av BitTorrent-trafikken (for TV-serier finnes det faktisk et eget verktøy for slikt) har etterhvert også mange kringkastere innsett at det kan være bedre å forsøke å utnytte teknologien selv - for da om mulig å beholde litt av kontrollen. Blant annet samarbeider britiske BBC med en rekke andre om utviklingen av en BitTorrent-kompatibel klient kalt Tribler.

Men her på berget er det vel kanskje NRKs dristige avgjørelse om å legge ut hele den populære serien Nordkalotten 365 med Lars Monsen som er mest kjent, og har nærmest sørget for gjøre BitTorrent til et stuerent begrep.

Flere av våre lesere bruker nok allerede BitTorrent, men for deg som ennå ikke er helt sikker på hva, hvor, hvordan og hvorfor får du en liten innføring her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer