Last ned verden

NASAs World Winds-program gjør alle til sofaturister. Nå som vi har fått et digititalt tredimensjonalt atlas helt gratis fra nettet, er det bare å lene seg tilbake og la seg overraske over detaljrikdommen.

Last ned verden
Publisert
Sist oppdatert

World Winds er kanskje det perfektet atlaset som vi alle skulle ønske at vi hadde som små barn. Her finnes ikke bare kart fra elle verdenshjørner, komplett med stedsnavn og betegnelser, men det er lagt på toppen av en tredimensjonal klode som spinner rundt hvor du ønsker.

Kloden på et fat

I tillegg kommer selvfølgelig at dette ikke er et hvilket som helst kart. Det er et eneste stort sattellittbilde, sammensatt i kloden som du ser på. På toppen av at disse bildene, basert på NASA-prosjktt Blue Marble, er i gangske høy oppløsning, får du samtidig tilgang til enda mer detaljerte bilder fra Landsat 7-sattellitten, som lar deg se for eksempel broene over elven Liffy i dublin.

Disse bildene har en oppløsning på omtrent 1 kilometer per bildepunkt, men med et godt 3D-kort og en rask prosessor kan du zoome langt nærmere enn det - såfremt du tåler litt uklare bilder.

Som om ikke dette alene gjør World Winds fra NASA til et tilnærmet perfekt atlas, er det mulig å se kontinuerlig oppdaterte værbilder fra MODIS-sattellitten. Det vil si at du får direkte tilgang til bilder av siste orkanene og stillehavsstormene - ofte mens de skjer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer