Latterlig billig å oppgradere

Se hvordan vi fikk "ny" PC for 2400 kroner.

Publisert
Sist oppdatert

De økonomiske utsiktene er for øyeblikket uklare for mange, noe som gjør det nødvendig for stadig flere å tenke seg om to ganger før man gjør de store innkjøpene og investeringene.

I stedet for å kjøpe ny bil kan man overhale den gamle, i stedet for å bytte ut kjøkkenet kan man male flatene og bytte benkeplate, og i stedet for å kjøpe ny PC kan man selvfølgelig oppgradere den gamle.

I alle tilfellene kan du ende opp med en løsning som ikke nødvendigvis står tilbake for langt dyrere alternativer.

Det bringer oss over til dagens lille eksperiment.

La oss gå litt i dybden på PC-eksempelet. Sett at du har en stasjonær maskin som du kjøpte ny i 2005. Den er nå snart fire år gammel, og siden du ikke valgte fra øverste hylle den gangen, sliter maskinen med å dra en sliten Windows-installasjon, spille høyoppløselig video, for å ikke å snakke om å kjøre Photoshop CS3 og FIFA 09.

For et halvt år siden hadde du kanskje gått i butikken og kjøpt en ny boks til 5 000 kroner, og blitt fornøyd. Etter diverse renteoppganger og usikre tider på jobben, har du ikke råd til å bruke 5 000 kroner nå, og du har lært at avbetalingsordninger kun er morsomt til du mottar første faktura i postkassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer