Kommentar

Latterlig liten forskjell mellom billig og dyr mobiltelefon

Jeg gikk fra markedets dyreste mobiltelefon til en modell som koster en fjerdedel. Det gikk mye bedre enn forventet.

FIRE FOR EN: Du får fire Nokia 7 Plus (til høyre) for prisen av én iPhone Xs Max (til venstre). Foto: Kirsti Eira Østvang
FIRE FOR EN: Du får fire Nokia 7 Plus (til høyre) for prisen av én iPhone Xs Max (til venstre). Foto: Kirsti Eira Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som teknologijournalist i Dinside har jeg hatt utallige mobiltelefoner mellom hendene gjennom mange år. Den første telefonen jeg skrev anmeldelse av, tror jeg var Sony Ericsson W800i. Det var for 13 og et halvt år siden.

Dette var lenge før smarttelefonenes inntog, og den lille plastmobilen kunne blant annet slå i bordet med en liten og meget lavoppløst skjerm, en MP3-spiller med plass til 10 sanger og et særdeles enkelt og tregt kamera.

Prislapp? 3.500 blanke norske kroner. Det var da ikke ille, mente jeg i 2005, lykkelig uvitende om hvor mye mer du kom til å få for pengene mer enn et tiår senere.

Da iPhone kom på markedet i 2007, markerte den det vi kaller for et paradigmeskifte i mobilmarkedet. Alle konkurrentene ble tatt fullstendig på senga. Plutselig ble klassikerne fra Sony Ericsson og Nokia gammeldagse og alt annet enn berøringsskjerm virket bakstreversk.

Med lanseringen av iPhone 3G fulgte global distribusjon. Salget skjøt fart, lenge før konkurrentene en gang hadde klart å komme opp med noe som var i nærheten. Og mens de lå og kavet på bakken, kom Apple med et nytt spark der det gjør ekstra vondt: Et velsmurt økosystem med App Store, musikkhandel og uhorvelige mengder med alskens tenkelig og utenkelig tilleggsutstyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer