Launchy

Alle filer og programmer er bare noen få tastetrykk unna.

Publisert
Sist oppdatert

Launchy er, for dem som ikke har vært så heldige å stifte bekjentskap med programmet, en enkel, men avansert og lett tilgjengelig programoppstarter.

Det gjorde at vi påstod at Launchy kanskje var det programmet som ville spare de fleste for mest tid da vi gikk igjennom 5 programmer som sparer minutter for et drøyt år siden.

Via programmets enkle grensesnitt, som du får opp ved å trykke en tastekombinasjon (normalt Alt + Mellomromtast), kan du skrive inn noen bokstaver og vips! Der var programmet du normalt leter etter, gjennom x antall undermenyer i startmenyen. Med Launchy installert kan du egentlig glemme at startmenyen eksisterer.

Riktignok har Windows Vista en startmeny som søker etter programmer, men Launchy er også mye mer en en programoppstarter. Det kommer kanskje enda mer til sin rett i Windows XP, men dette lille programmet har masse å by på for Vistabrukeren også.

>> Mac-bruker? Sjekk ut Quicksilver

Automatisk indeksering av filer

I motsetning til en tidligere kjent, og fortsatt god, programoppstarter, som heter SlickRun, trenger du ikke å legge inn programmene du ønsker å kunne starte opp via Launchy. Launchy indekserer alle programmene i startmenyen og i hurtigstartmenyen automatisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer