Lavalys Everest 2.0 - oversiktlig systeminformasjon

Du lurer kanskje på hvilken minnetype som sitter i PCen, eller kanskje hvor mange kortplasser du har ledig? Du trenger kanskje utdypende informasjon om maskinvaren og tips om hvordan du får høyere ytelse?

Synes du det blir vanskelig å orientere seg ved å åpne PCen? Da er nok Everest et bedre alternativ.
Synes du det blir vanskelig å orientere seg ved å åpne PCen? Da er nok Everest et bedre alternativ. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Programmet Everest fra Lavalys er et perfekt redskap for å hente ut data om PCen din, for eksempel i forbindelse med en oppgradering. Informasjon om prosessor, hovedkort, brikker, minne, grafikkort, installerte programmer og mye mer presenteres på en brukervennlig måte i programvinduet, sammen med tips og råd som kan føre til at du får en raskere PC.

Nylig ble versjon 2.0 av programmet lansert, og fortsatt er Home-utgaven helt gratis å bruke.

Everest bygger på Aida32, som vi har omtalt på DinSide tidligere. Men Everest tar det hele et skritt videre, og gjør oversikten enda mer brukervennlig, mener vi. Blant annet har overklokkere fått sin egen informasjonsside med nyttig info om spenninger, temperaturer, klokkefrekvenser etc.

Utdypende og vennlig

Beveger du musepekeren over informasjon som står i blått, finner du lenker som går direkte til maskinvareprodusentens nettsider. Der kan du få utdypende spesifikasjoner og forklaringer.

Du kan også måle lese/skriveytelse på internminnet i PCen, og sammenligne resultatet med andre systemer. Kanskje du oppdager en flaskehals?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.