Lavere hastighet med to trådløse rutere?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,
Har diskutert dette temaet med flere bekjente (alle forholdsvis oppegående rent datateknisk), men vi blir ikke helt enige. Og da er det jo på tide å henvende seg til orakelet – Datadoktoren. :)

Det jeg lurer på er følgende:

Utgangspunktet er at man har en stor bolig, der det trådløse nettet ikke dekker hele boligen. Går det da an å sette opp en ”repeater” i form av enten en ny trådløs ruter eller et trådløs aksesspunkt et annet sted i huset? Svaret på dette er vel ja, men hva skjer med hastigheten på maskiner som er tilkoblet trådløst punkt nr. 2?

Diskusjonen går på hvorvidt man får full hastighet eller ikke. Noen mener at den utskutte trådløse ruteren/aksesspunktet vil komme til å ha sterkt redusert båndbredde, fordi den må bruke deler av sin kapasitet på å kommunisere tilbake til trådløs ruter 1, og resterende på å videreføre signalet.

Det hadde vært kjempefint med et svar på dette. For det første; er det slik det henger sammen? Hvis så stemmer, er det måter å komme rundt problemet på (f.eks. spesielle typer/brands av rutere/aksesspunkt som løser problematikken osv)?

Med vennlig hilsen

Gaute

Datadoktoren svarer

Hei
Det er riktig at du vil få redusert ytelse ved å sette opp en repeater. Den må først ta i mot, så sende signalet videre.

Hvor stor rolle dette spiller kommer an på bruksområdet, hastigheten på det trådløse nettet og bredbåndshastigheten. Til surfing osv er det ikke noe problem, siden et trådløst nett selv på halv hastighet som regel er raskere enn bredbåndstilkoblingen.

Men skal du streame video, spille nettspill eller overføre store filer kan det oppstå problemer.

For å unngå problemet kan du sette opp to rutere/aksesspunkt med nettverkskabel mellom. Da vil du sevlsagt få full hastighet.

Bærbare PCer kan også settes opp til å koble seg på begge ruterne automatisk når de flyttes, så løsningen blir tilnærmet sømløs.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer