Lavere hastighet med to trådløse rutere?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Har diskutert dette temaet med flere bekjente (alle forholdsvis oppegående rent datateknisk), men vi blir ikke helt enige. Og da er det jo på tide å henvende seg til orakelet – Datadoktoren. :)

Det jeg lurer på er følgende:

Utgangspunktet er at man har en stor bolig, der det trådløse nettet ikke dekker hele boligen. Går det da an å sette opp en ”repeater” i form av enten en ny trådløs ruter eller et trådløs aksesspunkt et annet sted i huset? Svaret på dette er vel ja, men hva skjer med hastigheten på maskiner som er tilkoblet trådløst punkt nr. 2?

Diskusjonen går på hvorvidt man får full hastighet eller ikke. Noen mener at den utskutte trådløse ruteren/aksesspunktet vil komme til å ha sterkt redusert båndbredde, fordi den må bruke deler av sin kapasitet på å kommunisere tilbake til trådløs ruter 1, og resterende på å videreføre signalet.

Det hadde vært kjempefint med et svar på dette. For det første; er det slik det henger sammen? Hvis så stemmer, er det måter å komme rundt problemet på (f.eks. spesielle typer/brands av rutere/aksesspunkt som løser problematikken osv)?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer