Lavere prosessorpriser

Både Intel og AMD satte ned prisene i går. Denne gangen har Celeron, Pentium II, Pentium III, K6-2 og K6-III blitt rimeligere.

Foto: Erik Andersen
Foto: Erik Andersen Vis mer
Publisert

De rimeligste prosessorene fra både AMD og Intel er nå nede i bare kr 600,- + mva. Det gjelder K6-2 300 MHz for sokkel 7 og Celeron 300A for sokkel 370. Vi har litt problemer med å forstå hvordan AMD skal kunne konkurrere når Celeron er så rimelig.

Billigere Pentium III

Pentium III 500 MHz koster nå ca. 6000,- + mva og Pentium III 450 MHz er nede i ca. 4000,- + mva. 450 MHz-varianten er fortsatt den klart mest prisgunstige av de to. Den er også den enkleste å oppgradere til, siden den bruker samme spenning som Pentium II.

Pentium II 450 MHz er bare et par hundrelapper rimeligere enn Pentium III 450 MHz. Du bør derfor kjøpe Pentium III siden kravet til hovedkort er det samme.

Pentium II 400 MHz er nå meget rimelig med en pris på 2500,- + mva. Hvis du ikke velger Celeron, er dette den prosessoren som gir mest for pengene.

Billigere Celeron

Intel Celeron 433 MHz (Sokkel 370 PPGA) er nå tilgjengelig til samme pris som 400 MHz-varianten hadde før prisnedsettelsen. Prisen er bare ca. 1500,- + mva. Likevel er 400 MHz Celeron for sokkel 370 den prosessoren vi mener gir aller mest for pengene akkurat nå. Prisen er bare 1100,- + mva og det er meget gunstig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer