LCD-skjerm blir nesten like god som papir

Toshiba legger nå siste hånd på en helt ny LCD-skjerm i miniformat som har en oppløsning som kan konkurrere med papir, i følge selskapet selv.

Foreløpig vil den nye skjermen brukes i e-bøker av samme type som dette. Bildet viser RocketBook og SoftBook som allerede er på markedet, riktignok med vanlige LCD-skjermer.
Foreløpig vil den nye skjermen brukes i e-bøker av samme type som dette. Bildet viser RocketBook og SoftBook som allerede er på markedet, riktignok med vanlige LCD-skjermer. Vis mer
Publisert

Den nye skjermen er først og fremst tiltenkt enheter for å lese elektroniske bøker, men bærer også bud om at produsentene nå vil heve skjermkvaliteten opp til et nivå som gjør det like behagelig å bruke skjerm som papir.

Den nye skjermen har en fysisk oppløsning på 150 dpi (nå er det vanlig med 72 dpi på Mac og 96 dpi på PC). Denne høye oppløsningen kombineres med Microsofts ClearType-teknologi. ClearType er en metode for å øke oppløsningen med programvare (via blant annet avansert kantutjevning). Disse to teknikkene skal altså til sammen sørge for at du som leser vil oppfatte skjermen som like bra som papir.

I første omgang kommer en skjerm på 7,7 tommer med en oppløsning på 640 x 960 bildepunkter som kan vise 262.144 farger. Denne skjermen vil gå i masseproduksjon tidlig i 2001, og vil få sin debut på CEATEC-utstillingen i Tokyo til høsten.

Raskere krystaller

Den høye oppløsningen er gjort mulig pga. den lave temperaturen i polysilisium-strukturen. Dette gjør at krystallene kan flyte raskere enn i konvensjonelle LCD-løsninger. I tillegg er også hele designet gjort mer kompakt, og det gjør det lettere for produsenter som vil bruke skjermen i PDAer eller e-bok-lesere å montere skjermen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer