LCD-skjermer

Flate LCD-skjermer er endelig et realistisk alternativ for mange brukere. Dette skyldes først og fremst at prisen har blitt lavere, men også at egenskapene har blitt stadig bedre, og LCD-skjermene er nå bedre er egnet til forskjellige bruksområder.

Publisert
Sist oppdatert

Den ideelle skjerm består av et bilde med uendelig oppløsning som svever i luften, og er urealistisk i nær framtid, selv om vi har sett det i årevis i science fiction serier.

Det realistiske alternativet har hittil vært stor, tung, klumpete og strømkrevende skjerm, som er basert på en oppfinnelse fra 1897.

Nå ser det ut til at en mer praktisk og moderne løsning blir mer tilgjengelig: LCD-skjermen, som er byget på en oppfinnelse fra 1970.

Fordelen med LCD

En LCD-skjerm har mange flatterende egenskaper. Den er slank, relativt lett, den er helt flat og har et skarpt og behagelig bilde. Den bruker mindre strøm og er lettere å plassere, siden den ikke har noe magnetfelt.

I finansmiljøet har LCD-skjermer allerede vært i utstrakt bruk i flere år, blant meglere og tradere. Dette skyldes først og fremst at de har de riktige egenskapene, de kan plasseres tett inntil hverandre og påvirker ikke hverandre slik som tradisjonelle skjermer basert på bilderør. Bildet er skarpere, spesielt tegn og linjer er klare og tydelige.

Dessuten flimrer ikke flatskjermer, siden virkemåten er helt annerledes enn tradisjonelle skjermer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer