LCD til båt?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Tenkte å kjøpe en LCD skjerm (15") til bruk som kartplotter i båten (lukket type). Jeg ønsker en skjerm en høy lysstyrke og god kontrast. Har lett litt på nettet og i elektrobutikker (elkjøp og expert), men 15" LCD skjerm for data er nesten ikke å få tak i. Derimot er 15" LCD TV med mulighet for tilkobling av PC å få kjøpt. Jeg trenger ikke veldig høy oppløsning, men lysstyrke og kontrakt bær være bra. Har dere testet LCD TV`er på denne størrelsen? Har du noen tips til alternative skjermer og en formening om hvilke som er best. Det er en fordel om de også kan drives med 12V strømforsyning. At det er mulig å bruke VESA feste er også fint. Har inntrykk av at flere og flere bruker slike skjermer i båten så det er sikkert greit om dere også foretar tester med henblikk på slike forhold.

MVH Ole Petter

Datadoktoren svarer

Hei LCD-skjermer for data på 15 tommer er som du skriver nesten ikke å få tak i. Da må du over på bruktmarkedet, der burde det være gode muligheter.

På den annen side, de omgivelsene som du har tenkt å bruke skjermen i er de aller vanskeligste for en stakkars LCD. Sterkt sollys òg reflekser fra sjøen gjør at du knapt ser noe som helst. Det opplever vi på mobiltelefoner, kompakte digitalkameraer og på bærbare PCer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer