LCD-TV vs. stor PC-skjerm

Publisert
Sist oppdatert

Hei!

Jeg slår på stortromma og kjøper meg en stor pc skjerm til 10.000 kr "Samsung 24" LCD Syncmaster 244T", men jeg er litt usikker. Saken er den at det finnes LCD TV til samme pris som er mye større. Per dags dato har jeg en 19" Samsung Syncmaster CRT. Jeg kjører alltid samme oppløsning 1024x768 både ute i desktop og i spill.Mitt spørsmål er om at en kan bruke en f.eks 32" LCD TV til pc bruk eller svarer det seg å gå for en skjerm som kun er beregnet til pc bruk...???

Vennlig Hilsen

Tom

Datadoktoren svarer

Hei Tom,

Først må jeg nevne at LCD (TV og PC-skjerm) er spesielt lagd for EN oppløsning, og du kan normalt sett ikke sammenligne LCDer for TV og PC. Samsungen du nevner har nemlig en oppløsning på 1920 x 1200 piksler, mens en vanlig 32 tommers LCD-TV har en oppløsning på 1366 x 768. Dette vil gi to helt forskjellige typer bilde. Til PCen din vil altså en LCD spesielt lagd for databruk være best, så lenge du har tenkt å bruke oppløsningen den er ment for. Det er riktignok mulig å forandre oppløsningen, men dette gir svært ofte et dårligere bilde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer