Leadtek Winfast Cinema

Kombinasjonen kraftig skjermkort og ekstern TV-tuner passer bra hvis du har plassproblemer. Vi har testet WinFast Cinema fra Leadtek sammen med et Geforce4MX skjermkort.

Leadtek Winfast Cinema
Publisert
Sist oppdatert

Den vanligste løsningen for TV på PC er å installere et TV-kort. Det er ikke alltid den mest praktiske løsningen, spesielt ikke hvis man ikke har ledige kortplasser.

Det problemet har vi på vår hjemme-PC, der er plassen brukt opp av ymse PCI-kort og alle brakettene til USB og FireWire.

Alternativene er enten en ekstern tuner, slik vi har skrevet om i denne artikkelen, eller en USB-enhet. Men Leadtek har enda en løsning, som riktignok bare fungerer sammen med deres skjermkort, men som likevel er svært praktisk.

Skjermkortet

Selve skjermkortet er basert på GeForce4 MX og støtter to skjermer. Det har 64 MB DDR minne, støtter AGP8x og er et svært potent kort, både til krevende spill og generell bruk.

Det har en DVI og en VGA utgang, samt 2 ekstra kontakter som går igjen i ViVo-serien. Disse står for Video In Video Out, og det følger med overgangskabel til S-Video og koaks inn og ut, som kobles til den ene kontakten. Den andre kontakten er merket ”External box” og her plugges Cinema-boksen til.

I tillegg ligger det DVI -> VGA adapter, S-Video og koaks kabel i pakken. Der finner du også spill: Rogue Spear, Master Rallye, AquaNox og programvare: Cool 3D, Ulead VideoStudio 6 og WinDVD.

Cinema – ekstern TV-tuner

Leadtek Winfast Cinema


Denne leveres i egen eske, som inneholder tuneren, kabler og programvare.

Den lille boksen har kontakter for TV (fra kabel eller antenne) og FM. Lyd inn og ut er på minijack. Det følger også med en liten FM-antenne i boksen.

I tillegg finner vi en fjernkontroll og et par AAA batterier til denne.

Installasjon

Selve skjermkortet var greit å installere, det gikk helt etter boka. Vi koblet til våre to 15-tommers LCD-skjermer og fikk raskt satt opp den riktige konfigurasjonen. Det er ikke lenger bare Matrox som håndterer flere skjermer på en elegant måte. Dette kan du lese mer om i denne artikkelen.

Men vi fikk ikke opp TV-tuner delen av programvaren, der hvor vi stiller inn kanalene.

Etter å ha byttet batterier og plugget inn og ut Cinema-boksen et par ganger, ble det liv, og vi satte i gang skanning av kanalene. Dette var rimelig fort gjort, så var det bare å fjerne alle kanalene som ble funnet, men som er kodet eller bare inneholder støy.

Programvaren er nøyaktig den samme som leveres med Leadtek sine TV-kort, som vi har testet i denne artikkelen. Der finner du skjermbilder av programvaren.

Bra kvalitet og praktisk!

Både lyd og bilde var bra. Bildet har klare farger og rimelig skarpe detaljer. Litt lurvete tekst var det på en del sendinger, men til å leve med. Det er også stor forskjell på kvaliteten som sendes fra de forskjellige kanalene, det må man bare leve med.

Leadtek Winfast Cinema


Det vi likte best var fjernkontrollen. Den starter og avslutter programmet, og den fungerer uansett om programmet er i fokus eller ikke, i motsetning til andre løsninger vi har testet.

Opptaksfunksjonen er svært fleksibel, med en mengde valg av format og kvalitet. Det er mange presets, som du kan endre hvis du ønsker. Når du har funnet en innstilling du er fornøyd med kan du lagre denne i en egen profil.

Så er det bare å trykke på en knapp, så går du i opptak.

Du kan også sette kanaler, tider og profiler for automatiske opptak.

Konklusjon


WinFast Cinema er svært praktisk, har god bilde og lydkvalitet og er en smart løsning hvis du har et kompatibelt Leadtek skjermkort eller likevel skal oppgradere.

Norsk importør er EET.

Prisene ligger på ca 1 025 kroner for skjermkortet, Cinema-boksen koster i overkant av 500 kroner. Kontakt osm vanlig din forhandler for et pristilbud.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer