Leadtek Winfast TV2000

TEST: TV på PC, med opptaksmuligheter er kjekt å ha, vi tester nye løsninger, denne gang fra Leadtek

Leadtek Winfast TV2000
Publisert
Sist oppdatert

Vi har testet TV-kort tidligere, men nå dukker det opp nye utgaver med støtte for Windows XP. Første kort vi tester kommer fra Leadtek.

Installasjon

Pakken består av PCI-kort, fjernkontroll med mottager, en enkel FM-antenne, kabler og programvare. Her finner vi i tillegg til drivere og styreprogammet, både et 3D-program og VideoStudio6 fra Ulead samt et DVD-avspillingsprogram.

Monteringen av kortet var uproblematisk, men det er ingen lydkontakt på selve kortet, bare på braketten. Det betyr at du må koble lydkabelen utvendig, mellom TV-kortet og lydkortet. Mange lydkort har en intern AUX-kontakt, som er grei å bruke til slike mellomkoblinger.

Fjernkontrollen kommuniserer med en infrarød mottager som sitter på enden av en kabel. Denne må monteres med fri sikt til fjernkontrollen, dobbeltsidig limpute følger med.
Kortet ble registrert av Windows XP, og driverne installert fra CD. Det er snakk om fire WDM drivere, som kreves i Windows XP.

Programvaren var det verre med. Klikket vi på linjen på hovedmenyen som stemte med kortets navn, skjedde det ingen ting. Vi måtte derfor manøvrere oss til en katalog på CDen hvor Setup-filen til programvaren lå. Derfra startet installasjonsprogrammet uten problemer.

Leadtek Winfast TV2000


Selve kontrollprogrammet er et lite panel hvor du velge kanaler direkte, justere volum og gå videre i undermenyer.

Kanalinstillinger

Scanning av TV-kanalene gikk greit. Programvaren hadde valgt både riktig land og TV-kilde (Norge og Kabel), så det var bare å trykke på Scan-knappen. Navn på stasjonene ble dessverre ikke registrert, det må man skrive inn selv for hånd - en omstendelig affære.
Du kan velge bort kanaler og endre rekkefølgen slik at du sitter igjen med dine favoritter i fin sortering, og velge at bare favorittene skal komme når du trykker + og – knappene i panelet.

Leadtek Winfast TV2000


Kvaliteten

Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde Vis mer


Bildekvaliteten var faktisk meget bra! Stabilt og fint, med klare farger, faktisk blant det aller beste vi har sett.

Men lydkvaliteten var dessverre like dårlig som bildet var bra... Sus og forvrengt diskant plaget alle kanalene, i større eller veldig stor grad.

Vi hadde koblet lydutgangen til en ekstern A/D-konverter og et M-Audio DiO 2496 lydkort, med NAD forsterket og JBL høyttalere. Derfor ble all støy meget lett avslørt og sjenerende. På små og dårlige PC-høyttalere vil det være mindre plagsomt. Men bra er det ikke uansett.

Problemer med lydopptak

Verre var det at programvaren ikke klarte å ta opp lyden når vi skulle lagre TV-sendingene til disk. Vi sjekket med andre programmer, og det var ingen problemer med å ta opp lyd i disse.

Leadtek Winfast TV2000


Bildekvaliteten var derimot meget bra, det var umulig å se forskjell på sending og opptak i MPEG-2 format.

Leadtek Winfast TV2000


Foreløpig konklusjon

Siden bildekvaliteten var så bra, må vi sjekke Leadtek-kortet sammen med et annet lydkort før vi feller den endelige dommen.

Da vil vi også komme tilbake til mer utførlig testing av opptak og timeshiftings-mulighetene, som virket svært enkle og oversiktelige.

Norsk importør er EET, prisen ligger i 500-kroners området, kontakt din forhandler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer