Leder ikke til isolasjon

Facebook, Twitter og andre sosiale tjenester skaper ikke sosiale kasus, viser en amerikansk undersøkelse.

IKKE BAK LÅS OG SLÅ: Myten om at sosiale nettverkstjenester slår beina under folks vanlige, sosiale omgang ser ut til å være avkreftet - ihvertfall hvis en skal tro en amerikansk undersøkelse. Foto: Colourbox
IKKE BAK LÅS OG SLÅ: Myten om at sosiale nettverkstjenester slår beina under folks vanlige, sosiale omgang ser ut til å være avkreftet - ihvertfall hvis en skal tro en amerikansk undersøkelse. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden de første hjemmedatamaskinene gled forsiktig inn i de tusen hjem en gang på 80-tallet, har det blitt hevdet at framtiden for de mest ihuga dataentusiastene ser mørk ut. De får mangelfullt utviklede sosiale evner, er ikke i stand til å forholde seg til en virkelighet utenfor skjermen, og de er fullstendig ute av stand til å forholde seg til samtidens motebilde.

Det siste er kanskje den største katastrofen av dem alle, skal vi tro amerikanske high school-filmer fra samme 80-tallet. Nå viser derimot en amerikansk undersøkelse at teknologi ikke leder til sosial isolering og menneskehetens undergang, snarere tverimot.

- Mer mangfold

Undersøkelsen er utført av det uavhengige, amerikanske meningsmålingsinstituttet Pew, og retter fokus mot at både Internett, mobiltelefoner og andre nyere teknologiske fenomen faktisk gjør menneskers sosiale nettverk både større og mer mangfoldig.

- Alt i undersøkelsen peker i én retning. Folks sosiale liv berikes av ny kommunikasjonsteknologi, sier Keith Hampton, professor ii i kommunikasjon ved Universitetet i Pennsylvania, og leder for forskningsprosjektet "Internett og det amerikanske liv" som ble presentert i går, onsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer