Legg CDene på harddisken

Digitale oppslagsverk som leksika, atlas og lignende som leveres på CD-ROM, må som regel settes i CD-ROM-leseren når de skal brukes. Det samme gjelder en rekke spill, som oftere og oftere kommer på flere CDer. Ikke særlig praktisk, med andre ord. Det er her FantomCD trår hjelpende til.

Legg CDene på harddisken
Publisert
Sist oppdatert

FantomCD lager komplette kopier av CDer (og DVDer for den saks skyld), og innholdet legges i såkalte image-filer på harddisken. Deretter kan kopiene ”monteres”, dvs at Windows vil oppfatte disse som om de stod i fysiske CD-ROM-stasjoner. Slike kopier kalles for virtuelle CDer, og ved hjelp av FantomCD kan Windows laste så mange som 31 virtuelle CD-stasjoner samtidig.

Veldig praktisk

En slik løsning gir først og fremst raskere og lettere tilgang til spill, oppslagsverk og lignende som normalt krever at du setter i original-CDen. Aksesstid og overføringshastighet vil normalt også være langt høyere enn ved søk direkte fra CDen. Men FantomCD er også ypperlig å bruke til å lage sikkerhetskopier av CDer, ved hjelp av en innebygd CD-brennefunksjon.

Programmet er også i stand til å lage kopier av spill som har innebygd kopisperre. Vi understreker at denne artikkelen ikke er en oppfordring til å lage piratkopier, selv om det er mulig gjennom FantomCD.

Enkelt

Grensesnittet i FantomCD er svært enkelt og oversiktlig. Til venstre finner du en liste over vanlige valg, øverst til høyre finner du en liste over image-filene dine, nederst ser du de virtuelle CD-stasjonene. Du monterer enkelt en image-fil ved å høyreklikke på den aktuelle image-filen, og velge ”mount” fra hurtigmenyen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer