Komplett.no

Legger seg flat

- Det er sterkt beklagelig, sier Komplett.

LIKE, MEN ULIKE PRIS: Det som skiller disse to PC-ene er operativsystem, produktnummer og en tusenlapp. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
LIKE, MEN ULIKE PRIS: Det som skiller disse to PC-ene er operativsystem, produktnummer og en tusenlapp. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du på utkikk etter en ny PC, har du nok erfart hvor mange modeller det er å velge mellom. Ofte kan det virke som det er altfor mange, og det er ikke alltid like lett å bli klok på uttrykk som CPU, SSD og RAM, eller å holde oversikt over Windows-versjoner.

Vi mottok et tips fra en leser som skulle kjøpe en ny PC og hadde sett seg ut en ThinkBook G2 fra Lenovo. Spesifikasjonene så ut til å være helt identiske, men den ene koster 1000 kroner mer enn den andre.

Det viste seg at den eneste forskjellen var at den rimeligste PC-en ble levert med Windows 10 Pro, mens den dyrere har Windows 11 Pro.

«PERSONLIG HVELV»: Windows lanserer et nytt sikkerhetstiltak for sine OneDrive-brukere. Reporter: Ingebjørg Iversen. Video: Bjørn Eirik Loftås / Dinside Vis mer

Gratis å oppgradere

Å oppgradere til Windows 11 (Pro) fra en kompatibel PC med Windows 10 (Pro), er gratis, men det er det nok ikke alle som har fått med seg.

Tipseren, som ikke ønsker navnet sitt på trykk, sier at han kjøpte den rimeligste, og da han slo på PC-en dukket det raskt opp en melding om mulighet til å oppgradere til Windows 11. Gratis.

Han forteller at han snakket med Kompletts kundeservice, som skal ha sagt at de ikke visste om den dyreste kunne oppgraderes gratis.

Lover refusjon

Til DinSide forteller Kristin Hovland, kommunikasjonssjef i Komplett, at det er sterkt beklagelig at det var en prisfeil knyttet til produktet.

- Feilen blir rettet nå. De av våre kunder som har betale for mye vil bli kontaktet og få dette refundert så snart som mulig.

DinSide har vært i kontakt med leseren som tipset om prisfeilen, som syns det er en god løsning fra Komplett å refundere kunder som har valgt den dyreste modellen.

Dette er ikke første gang i år at det reageres på priser hos Komplett.no. Tidligere i år skrev nettstedet Tek.no om at nettbutikken skiltet med 80 prosent avslag på en ergonomisk stol, noe som ikke stemte.

- Det er blitt gjort en grov feil fra vår side, uttalte Hovland til Tek den gangen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer