Komplett.no

Legger seg flat

- Det er sterkt beklagelig, sier Komplett.

LIKE, MEN ULIKE PRIS: Det som skiller disse to PC-ene er operativsystem, produktnummer og en tusenlapp. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
LIKE, MEN ULIKE PRIS: Det som skiller disse to PC-ene er operativsystem, produktnummer og en tusenlapp. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du på utkikk etter en ny PC, har du nok erfart hvor mange modeller det er å velge mellom. Ofte kan det virke som det er altfor mange, og det er ikke alltid like lett å bli klok på uttrykk som CPU, SSD og RAM, eller å holde oversikt over Windows-versjoner.

Vi mottok et tips fra en leser som skulle kjøpe en ny PC og hadde sett seg ut en ThinkBook G2 fra Lenovo. Spesifikasjonene så ut til å være helt identiske, men den ene koster 1000 kroner mer enn den andre.

Det viste seg at den eneste forskjellen var at den rimeligste PC-en ble levert med Windows 10 Pro, mens den dyrere har Windows 11 Pro.

Gratis å oppgradere

Å oppgradere til Windows 11 (Pro) fra en kompatibel PC med Windows 10 (Pro), er gratis, men det er det nok ikke alle som har fått med seg.

Tipseren, som ikke ønsker navnet sitt på trykk, sier at han kjøpte den rimeligste, og da han slo på PC-en dukket det raskt opp en melding om mulighet til å oppgradere til Windows 11. Gratis.

Han forteller at han snakket med Kompletts kundeservice, som skal ha sagt at de ikke visste om den dyreste kunne oppgraderes gratis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.