Annonser på Facebook

Lei av at Facebook følger med på hva du søker på i Google?

Du kan faktisk skru det av.

ANNONSEINNSTILLINGER: Har du sjekket hva Facebook mener er interessene dine, i annonseinnstillingene? Foto: Hanna Sikkeland.
ANNONSEINNSTILLINGER: Har du sjekket hva Facebook mener er interessene dine, i annonseinnstillingene? Foto: Hanna Sikkeland. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med mindre du velger å gå for en litt kreativ løsning, kan du aldri fjerne annonsene på Facebook helt. Det du derimot kan gjøre, er å være med på å påvirke hvilken type annonser som skal dukke opp i akkurat din nyhetsoppdatering.

Vi har derfor laget en oversikt over hvilke grep du faktisk har mulighet til å ta.

Sjekk hvilke interesser Facebook mener du har

For å kunne levere så relevante annonser som mulig til deg, er det mye Facebook følger med på. For eksempel følger det sosiale mediet med på hvilke annonser du klikker på, og lager seg et bilde av hvilke interesser du har.

Du kan selv gå inn å sjekke hvilke interesser det er snakk om. Du kan også fjerne de interessene du føler ikke treffer deg.

Dinside har tidligere skrevet om hvordan du kan forhindre at nettsider du har besøkt forfølger deg på nett. Vi må samtidig understreke at hvis du skrur av dette på Facebook, vil du mest sannsynlig sitte igjen med annonser som er mindre relevante for deg. På den andre siden vil du ikke lenger bli forfulgt av produkter du faktisk allerede har kjøpt.

For å skru det av må du først trykke på denne lenken, og så trykke deg inn på «Annonser basert på din bruk av nettsteder og apper» og huke av «Av», under «Annonseinnstillinger».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer