Lei av Windows?

Er det noen reelle alternativer til Windows? Er det avhengig av bruksområder, maskinmiljø og maskinvare? Er det vanskelig å kombinere operativsystemer? DinSide planlegger å se nærmere på dette.

Lei av Windows?
Publisert

Microsoft får mye kjeft for tiden. Både forretningsmetodene og produktene får gjennomgå av myndigheter og brukere. Samtidig dominerer Microsoft markedet fullstendig, og dette ser ikke ut til å forandre seg med det første.

Det finnes likevel alternativer. Linux er på frammarsj, og BeOS har etter hvert fått innpass hos utviklere i de kreative miljøene. Samtidig er det ikke helt klart hva Microsoft har som strategi for videreutvikling av Windows, bildet endrer seg hele tiden.

Vi har selvfølgelig ikke glemt Apple, men Mac er et alternativ som også omfatter maskinvaren, og det er egentlig en litt annen problemstilling.

Stadig på barnestadiet?

Poenget med teknologiutvikling er at den blir usynlig for brukeren. Avansert kunnskap og kompliserte teknikker pakkes inn i et enkelt grensesnitt, slik at den blir tilgjengelig for alle.

Tenk bare på gasslighteren, automatgiret, oppvaskmaskinen og kjøleskapet – det skjer mye i bakgrunnen som vi ikke behøver å tenke på, så lenge det virker.

Datamaskiner har enda ikke kommet så langt, teknikken er fremdeles svært synlig og vi blir hele tiden konfrontert både med maskinen og operativsystemet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer