Wordle-alternativer

Lei Wordle? Prøv disse!

Det finnes mange morsomme alternativer til det populære ordspillet.

POPULÆRT: Millioner spiller Wordle, men om du er lei av å vente på neste ord, finnes det mange artige alternativer. Foto: Shutterstock / NTB
POPULÆRT: Millioner spiller Wordle, men om du er lei av å vente på neste ord, finnes det mange artige alternativer. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mang en nordmann bruker noen små minutter hver dag til å løse dagens Wordle. Det enkle ordspillet, inspirert av brettspillklassikeren Master Mind, gir deg seks forsøk på å gjette det hemmelige ordet på fem bokstaver, der du etter hvert gjett får indikert om en bokstav er med i ordet og hvorvidt den er plassert riktig.

Fra å ha rundt 90 sidevisninger hver dag i november, var det i januar rundt tre millioner spillere som prøvde hver dag, og suksessen ble så stor at selveste New York Times kjøpte opp spillet for å ha det på sine egne nettsider.

Men om du har gått litt lei, eller synes det er lenge å vente til midnatt før et nytt ord skal gjettes (første tips der er Worlde Unlimited, som lar deg spille flere spill), finnes det mange artige nettspill som i stor grad ligner - altså der du innen x antall forsøk skal komme frem til riktig svar.

1. Ordle - Wordle på norsk

Ordle er Wordle på norsk.
Ordle er Wordle på norsk. Vis mer

Wordle har bare engelske ord i fasiten, men det finnes en rekke varianter på andre språk. En av de norske variantene er Ordle, som er så og si identisk med originalen, bortsett fra at løsningsordet er på norsk.

2. Flere ord samtidig

To på en gang!
To på en gang! Vis mer

Vil du «uppe gamet» litt, finnes det Worlde-kloner der du skal gjette flere ord av gangen. Du skriver inn ett ord som da gjettes i samtlige spill, og får da som regel litt flere enn seks forsøk.

Dordle har to ord (7 forsøk), Quordle har fire ord (9 forsøk), Octordle åtte ord (13 forsøk) og Secordle hele 16 ord (21 forsøk).

3. Primtall

Gjett store primtall. Kanskje for spesielt interesserte.
Gjett store primtall. Kanskje for spesielt interesserte. Vis mer

Vil du heller prøve sifre i stedet for bokstaver, skal du gjette et femsifret primtall i Primel.

Primtall er tall som ikke kan deles på andre tall enn seg selv (og én), men slapp av - du kaster ikke bort et forsøk om tallet du skriver inn ikke er et primtall.

4. Gjett riktig land

Globle viser deg hvor landet du gjettet ligger og hvor langt unna det er dagens land.
Globle viser deg hvor landet du gjettet ligger og hvor langt unna det er dagens land. Vis mer

Hos både Globle og Worldle skal du komme frem til dagens hemmelige land. For hvert gjett får du beskjed om hvor langt unna du er landet man skal frem til – Globle viser deg en globus (uten markerte landnavn) slik at du kan titte deg rundt, mens Worldle heller gir deg et hint om hvilken retning du må bevege deg i og hvordan landets omriss ser ut:

Worldle gir deg også et omriss av landet du skal gjette på.
Worldle gir deg også et omriss av landet du skal gjette på. Vis mer

5. Gjett riktig sang

Denne tror jeg flere enn meg klarte på ett sekund.
Denne tror jeg flere enn meg klarte på ett sekund. Vis mer

Undertegnedes favoritt er Heardle, der du skal gjette hva som er dagens sang. Du får først høre ett sekund, og om du gjetter feil eller velger «skip» får du høre litt mer - opptil seks forsøk og 30 sekunder.

Gjettefeltet har også autofylling så du slipper å skrive noe feil, og som også kan være til hjelp for å eliminere sanger dersom de ikke dukker opp når du begynner å skrive.

6. Gjett filmen

I Framed skal du gjette hvilken film bildene er fra.
I Framed skal du gjette hvilken film bildene er fra. Vis mer

Besøker du Framed, får du opp et bilde fra en film. Gjett filmen, og hvis det er feil, får du se nok et bilde fra den. Seks forsøk totalt.

7. Gjett fotballspilleren

Han spiller i for Barcelona i La Liga, men er yngre en 32, ikke fra Gabon og spiller ikke spiss.
Han spiller i for Barcelona i La Liga, men er yngre en 32, ikke fra Gabon og spiller ikke spiss. Vis mer

Glad i fotball? Who Are Ya har én på lur hver dag som du skal gjette deg frem til på åtte forsøk. Du kan velge om du vil ha et bilde eller ikke (som gradvis blir mer synlig for hvert forsøk), og så får du beskjed dersom du har gjettet en spiller på samme lag, fra samme land, i samme liga, i samme posisjon, samt et hint om alderen er over eller under den du gjettet.

Blir det litt for mye med de fem store ligaene, finnes det en egen variant for hver av dem, for eksempel Premier League.

8. Gjett regnestykket

Svaret har to sifre, og en firer er med i regnestykket, men ikke på den lilla plassen.
Svaret har to sifre, og en firer er med i regnestykket, men ikke på den lilla plassen. Vis mer

Hos Nerdle skal du komme frem til et regnestykke, på samme måte som på Wordle, men der du altså gjetter sifre, likhetstegn og aritmetiske operatorer (pluss, minus, gange, dele) og får dem markert grønt eller lilla basert på om de er plassert riktig eller er med i regnestykket. Denne setter de små grå på prøve, synes vi.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer