Wordle-alternativer

Lei Wordle? Prøv disse!

Det finnes mange morsomme alternativer til det populære ordspillet.

POPULÆRT: Millioner spiller Wordle, men om du er lei av å vente på neste ord, finnes det mange artige alternativer. Foto: Shutterstock / NTB
POPULÆRT: Millioner spiller Wordle, men om du er lei av å vente på neste ord, finnes det mange artige alternativer. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mang en nordmann bruker noen små minutter hver dag til å løse dagens Wordle. Det enkle ordspillet, inspirert av brettspillklassikeren Master Mind, gir deg seks forsøk på å gjette det hemmelige ordet på fem bokstaver, der du etter hvert gjett får indikert om en bokstav er med i ordet og hvorvidt den er plassert riktig.

Fra å ha rundt 90 sidevisninger hver dag i november, var det i januar rundt tre millioner spillere som prøvde hver dag, og suksessen ble så stor at selveste New York Times kjøpte opp spillet for å ha det på sine egne nettsider.

Men om du har gått litt lei, eller synes det er lenge å vente til midnatt før et nytt ord skal gjettes (første tips der er Worlde Unlimited, som lar deg spille flere spill), finnes det mange artige nettspill som i stor grad ligner - altså der du innen x antall forsøk skal komme frem til riktig svar.

1. Ordle - Wordle på norsk

Wordle har bare engelske ord i fasiten, men det finnes en rekke varianter på andre språk. En av de norske variantene er Ordle, som er så og si identisk med originalen, bortsett fra at løsningsordet er på norsk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer