Leica/Apple-kameraet kan bli verdens dyreste

Apples sjefsdesigner, Sir Jonathan Ive, skal designe et kamera som skal selges i ett (!) eksemplar.

"APPLE-KAMERA": Sir Jonathan Ive fra Apple skal designe et Leica-kamera. Som skal bli solgt i ett eksemplar.  Foto: Pål Joakim Olsen
"APPLE-KAMERA": Sir Jonathan Ive fra Apple skal designe et Leica-kamera. Som skal bli solgt i ett eksemplar. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På en pressekonferanse mandag dro Leica-sjef Andreas Kaufmann en "One more thing" – signaturavslutningen til tidligere Apple-sjef og nå avdøde Steve Jobs.

Kameraet som ble presentert til slutt var det nye Leica M-kameraet. Det var forventet at modellen M10 skulle lanseres, men tyskerne dropper fra nå av å ha tall i modellnavnene sine for å understreke at dette er produkter som varer.

Leica M

For å ta det nye M-kameraet kjapt – dette er et fullformatkamera med 35mm-brikke med 24Mp oppløsning. Via et adapter kan det også bruke objektiver fra R-serien, i tillegg til de som er laget for M-kameraene.

Leica M overrasker ingen hva gjelder utseende (Leica er lett gjenkjennelige her), og det nye kameraet byr på 3" skjerm med 920.000 punkter, i tillegg til målsøkeren (komponering og autofokus kan også gjøres via skjermen). Du kan også få kjøpt elektronisk søker til kameraet, samt en ny GPS-modul.

Maksimal ISO-verdi er 6400 og kamereat kan filme i full HD-oppløsning med 24, 25 eller 30 bilder pr sekund. Leica trekker også frem svært lavt strømforbruk og stor batterikapasitet, og kameraet blir lansert i 2013 med en prislapp på 52.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer