Lek Gud i Windows 7

Hemmelig modus gir deg tilgang til alt av innstillinger.

Lek Gud i Windows 7
Publisert
Sist oppdatert

Det er en godt skjult hemmelighet som nylig har blitt oppdaget i Windows 7 - en såkalt gudemodus - GodMode.

I praksis er det snakk om en metode å få tilgang til "alt" av innstillinger i operativsystemet, fra én og samme side, fra å endre startside i Internet Explorer til gjenopprette Windows fra en systemavbildning. Ikke lenger behov for å lete i de dype menyer, altså.

Må opprette gudemappe

For å få tilgang til "GodMode" kreves det at du oppretter en ny mappe på skrivebordet (eller et annet sted på harddisken), og gir den navnet GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}.

Når dette er gjort, får mappen samme ikon som Kontrollpanelet. Dobbelklikker du, kommer du til en lang side med alle funksjonene sortert i seksjoner. Hele 277 funksjoner, for å være helt nøyaktig:

(Fortsetter under bildet)

I følge vår kilde CNet skal trikset også fungere i 32-bits utgaven av Windows Vista.

NB! Vi har fått en del henvendelser fra brukere som har 64-bits versjon av Windows, som har opplevd problemer med GodMode. Er du blant dem, bør du ikke prøve trikset, da det kan føre til at PC-en blir ustabil etterpå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer