Lekker bildesurfing

Alt skal være så pent nå for tiden - Piclens gjør bildesurfingen lekrere

Publisert
Sist oppdatert

Det finnes mange programmer som kan organisere bilder og vise dem frem i slideshow på en elegant måte.

Men det forutsetter at du har bildene på harddisken din. På søndag ettermiddag er det imidlertid ikke uvanlig at helgens krumspring dukker opp i bildeform på facebook. Og hva med alle de flotte nett-tjenestene som Flickr, DeviantArt eller Photobucket?

Piclens er et lite tillegg til Firefox, Internet Explorer, Flock og Safari, som gir deg en "wow"-opplevelse første gang du bruker det.

Lekkert

Hvis du søker etter bilder på Google ser du den samme trauste fremvisningen som "alltid" har vært der: bildene ligger på rad og rekke, og du må trykke på hvert enkelt bilde og laste inn en ny side for å ta det i nærmere øyesyn.

Med Piclens blir det en helt annen sak:
Etter at du har installert tillegget, vil du se et lite "Play"-symbol i hjørnet hvis du holder musepekeren over et bilde, for eksempel i bildesøket til Google.

Når du trykker på det, begynner magien. Alle bildene dukker opp ved siden av hverandre i fulllskjerm-modus, og du kan bla bortover og zoome inn og ut, ikke ulikt Coverflow-funksjonen i iTunes - og kanskje en smule penere.

Nesten som coverflow i iTunes, bare i nettleseren.
Nesten som coverflow i iTunes, bare i nettleseren. Vis mer


Slideshow

Har du et sterkt ønske om å plage vennene dine med de siste feriebildene du har lagt ut på Flickr er Slideshow-funksjonen meget praktisk. Du får en oversikt over alle bildene i rekkefølge nederst, kan hoppe over bilder eller starte/pause visningen.

Piclens kan lastes ned herfra. Les også hvordan du kan sørge for at bloggen eller nettsiden din støtter Piclens.


Les også:
Supert Firefox-triks

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer