Lekre nyheter fra HP

Smarte løsninger for hjem og skole lanseres på løpende bånd

Publisert
Sist oppdatert

Høsten er i ferd med å innhente oss, og det er klart for et stort påtrykk av nye dataprodukter. Vi har fått kikke på et utvalg av hp sine nyheter.

Lekre nyheter fra HP


Bærbar PC og frittstående multimediamaskin

Det finnes bærbare PCer og det finnes små DVD-spillere med skjerm. Nå har HP laget en ny bærbar PC som kombinerer disse, men den kan også mer enn som så.

Selve PCen heter dv1000 og kalles en Entertainment Notebook PC. Den kommer i mange forskjellige konfigurasjoner, basert på Pentium M eller Celeron M. Den har 6-in-1 minnekortleser, FireWire og 3 USB 2.0-porter og S-Video ut.

Skjermen er en 14-tommer i bredformat, med 1280 x 768 punkter, som gjør den godt egnet til avspilling av DVD.

Dette er også en del av spesialitetene ved denne maskinen. Den kan nemlig brukes som ren avspiller for forskjellige typer media – uten at du må starte Windows!

Lekre nyheter fra HP
Lekre nyheter fra HP


Det er en egen knapp som starter opp maskinen i et modus som kalles QuickPlay. Da dukker det opp en svært enkel meny på skjermen, hvor du kan velge avspilling av en rekke formater. Det er egne knapper for manøvrering i menysystemet, samt en rekke knapper for direkte kontroll av forskjellige funksjoner.

Det støttes både avspilling av DVD, musikk-CD, VCD og SVCD fra plater i DVD-drevet. Men ikke nok med det, du kan også spille av MP3-filer som er lagret på harddisken! Om det også er mulig å spille av filmer lagret på harddisken vil vi måtte komme tilbake til, det fikk vi ikke bekreftet.

Det er 2 uttak til hodetelefoner, og en smart og flat fjernkontroll som du setter inn i PCcard spalten når du ikke bruker den.

PCen veier bare 2,4 kg og er 3 cm tynn.

Prisen starter på 9990 inkl mva for den enkleste modellen.

Lekre nyheter fra HP


Bred high definition wide LCD

HP F2304 er en skjerm i bredformat som fungerer både som HDTV-skjerm og som PC-skjerm for de kravstore. Den har et elegant design, og et panel med oppløsning på hele 1920 x 1200 punkter. Det er også høyttalere i skjermen, som fyller relativt stor flate ved siden av LCD-panelet.

Skjermen har VGA og DVI-innganger for PC, komponent og S-video for tuner/DVD og lydinnganger både for PC og AV-utstyr.

Responstiden er på 16ms, lysstyrken på 250 cd/m², kontrast er 500:1 og betraktningsvinkelen er 176° horisontalt/vertikalt.

Pris 14.990,- inkl. mva.

Andre bærbare

Det kommer også en rekke andre bærbare maskiner fra hp, i prisklasser fra 7 999 kroner for den rimeligste Celeron-utgaven til toppmodellen basert på de nyeste prosessorer og brikkesett fra Intel, grafikkdel fra ATI, DVD-brenner og høyoppløselig skjerm i bredformat. Da er prisen kommet opp i 17 999 kroner.

Vi kommer tilbake til tester av utvalgte maskiner i serien.

Lekre nyheter fra HP
Lekre nyheter fra HP


Stasjonære PCer

Her deles tilbudet fra hp i de rimelige Presario-modellene, som bare selges av Elkjøp, og Pavilion-serien som er for de som er ute etter flere finesser og høyere ytelse.

Presario kommer i fire modeller fra 4 499 og 5 499 kroner for de enkle Celeron-utgavene, opp til 8 999 og 11 990 kroner for Pentium 4 utgavene.

Alle maskinene har DVD-brennere, og frontpanel med mange innganger. Det som er de viktigste forskjellene er prosessorhastighet, minne- og diskstørrelse, samt grafikkdelen.

Pavilion dekker også et stort prisspekter, fra 4 990 kroner for den enkleste med Athlon XP 3000+ til den Intel-baserte toppmodellen som ”har alt” til 14 800 kroner.

De fleste modellene i Pavillion-serien har en brønn på toppen av kabinettet, hvor du kan plassere ditt hp digitalkamera og laste ned bildene direkte til PCen.

Flere av modellene har dessuten innebygd aksesspunkt for trådløst nett.

Vi kommer også tilbake til tester av enkelte av disse modellene.

DVD-brennere

Flere raskere DVD-brennere kommer også, med støtte for både +R og -R, samt støtte for Dual Layer.

Interne og eksterne utgaver kommer, med brennehastigheter på opptil 16x.

Også den eksterne brenneren kombinert med video-grabbing er oppdatert til 8x, og det kommer også en helt ny utgave som kjører med 16x brenning.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer