Lenge siden du brukte skriveren?

Alle de store blekkskriverprodusentene, med unntak av Epson, har opplevd en betydelig nedgang i skriversalget første halvår i 2002. Dette til tross for at produktene er blitt billigere og bedre. Hva kan grunnene være?

Publisert
Sist oppdatert

DinSide Data er et av de få norske magasinene som kjører omfattende tester av de aller fleste blekkskrivere som finnes på det norske markedet. De siste par årene har vi vært vitne til det som må kalles en blekkrevolusjon, både med hensyn til fotokvalitet og hastighet, og produktene selges for en stadig billigere penge. Likevel glimrer kjøperne oftere og oftere med sitt fravær.

Verst har nedgangen vært for Lexmark, som første halvår i år opplevde en salgssvikt på 59% i forhold til 2000, men både HP og Canon solgte langt færre enheter denne våren enn i samme periode i fjor. Totalt var nedgangen på 24% (kilde: PCWorld Norge).

Og dette til tross for at salget av digitalkameraer har skutt i været, og DinSide Data, som ett av Norges to største testmagasiner for datautstyr, ofte har skrytt uhemmet av kvaliteten på fotoutskriftene.

God nok kvalitet

Alle de fire store blekkskriverprodusentene har modeller til et par tusenlapper som produserer fotoutskrifter som selv trenede kritikere vil ha problemer med å skille fra laboratoriefremkallinger. Det er faktisk ikke noe hokus pokus lenger, så sant du bruker papir som er kalibrert for bruk på den aktuelle skriveren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer