– Lenovo er verdens mest solgte PC-merke

Gartner har lagt fram nye tall.

Lenovo er ifølge Gartner verdens mest solgte PC-merker. Her representert ved IdeaCentre A720, en berøringsfølsom 27" skjerm med PC innebygd i foten. Foto: Lenovo
Lenovo er ifølge Gartner verdens mest solgte PC-merker. Her representert ved IdeaCentre A720, en berøringsfølsom 27" skjerm med PC innebygd i foten. Foto: Lenovo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HP har i mange år vært det klart største PC-merket på verdensbasis, men ifølge en ny rapport er de nå forbigått av Lenovo.

Så vidt større

Det er Gartner som står bak rapporten, som gjelder siste kvartal. I perioden juli til september 2012 var det Lenovo som solgte flest PC-er, nærmere bestemt 13.767.976 stykker. I samme periode solgte HP 13.550.761 PC-er.

Totalt ble det solgt 87,5 millioner PC-er i tredje kvartal, og det er ned 8% i forhold til samme periode i 2011.

Faktisk er det verdt å merke seg at det kun har vært Lenovo og Asus av de store PC-produsentene som har sett en økning i PC-salget i perioden, i følge tallene til Gartner.

Les også: De beste PC-tilbudene

Uenig

Men ikke alle er enige om at HP er forbigått av Lenovo. Et annet analyseselskap, IDC, hevder at HP solgte 13,9 millioner mot Lenovos 13,8 millioner i tredje kvartal. Pendelen svinger uansett Lenovos vei, og mye tyder på at Lenovo vil passere HP i neste kvartalsmåling fra IDC, skriver Neowin.

Det er knyttet stor spenning til PC-salget i siste kvartal, ikke minst på grunn av lanseringen av Windows 8. Det skjer 26. oktober, og mange PC-produsenter står klare med nye modeller, blant annet med berøringsfølsomme skjermer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer