Lenovo IdeaPad Yoga 13

Er dette den perfekte hybrid?

Som PC er Yoga meget bra, som nettbrett er vi mer skeptisk. Dels på grunn av vekta, dels på grunn av viftesus, og dels fordi app-utvalget foreløpig er begrenset. Foto: Bjørn Eirik Loftås, som har tatt alle bildene i saken
Som PC er Yoga meget bra, som nettbrett er vi mer skeptisk. Dels på grunn av vekta, dels på grunn av viftesus, og dels fordi app-utvalget foreløpig er begrenset. Foto: Bjørn Eirik Loftås, som har tatt alle bildene i saken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

PC-produsentene har forskjellige tilnærming til hybrid-konseptet, altså PC-er som også kan brukes som nettbrett. Enkelte har avtagbare skjermer, andre har skjermer som vris og kneppes over tastaturet, mens Lenovo i tillegg har sin Yoga. Er denne tilnærmingen den beste?

Yoga-serien kommer med to medlemmer i starten, én med 11,6" skjerm og Windows RT (Windows 8-variant som kun kan kjøre nye apper, ikke tradisjonelle Windows-programmer), samt en modell med fullblods Windows 8 og 13,3" IPS-skjerm med oppløsning på 1600 x 900 piksler. Det er sistnevnte vi har hatt på testbenken siste uka.

Og det er først og fremst skjermen som er oppsiktsvekkende på disse PC-ene; den kan ikke bare bøyes langt bakover, den kan bøyes helt rundt, 360 grader! Og i den posisjonen deaktiveres tastaturet, og det hele forvandles til et nettbrett.

Siste generasjon Intel

Yoga 13 kommer med typiske Ultrabook-spesifikasjoner, med Core i3/i5/i7 ULV-prosessor og 128 GB SSD. Foreløpig ser det ut til at det bare er i3- og i7-utgavene som finnes i norske butikker, mens vi har fått tilsendt i5-utgaven til test fra Tyskland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer