Lenovo med spesialsydde PC-er for Windows 8

Tre nye tilskudd som ser svært lovende ut.

Ideapad Yoga har en skjerm som kan bøyes helt rundt. Dermed deaktiveres tastaturet, og man styrer maskinen kun via den berøringsfølsomme skjermen. Foto: Lenovo
Ideapad Yoga har en skjerm som kan bøyes helt rundt. Dermed deaktiveres tastaturet, og man styrer maskinen kun via den berøringsfølsomme skjermen. Foto: Lenovo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lenovo er i skrivende stund bare det sjette mest solgte PC-merket i Norge, men internasjonalt er de størst eller nest størst, avhengig av om du stoler mest på henholdsvis Gartner eller IDC.

En av hovedgrunnene til at de ikke er større i Norge, er at selskapet i hovedsak har konsentrert seg om bedriftsmarkedet her til lands. Nå er det i endring, og i tiden fremover vil vi se en rekke modeller som er skreddersydd for privatmarkedet, kan representanter for selskapet fortelle DinSide Data.

Og sentralt i dette står tre nye serier, samtlige med berøringsskjermer og Windows 8, og samtlige tøyer de etablerte oppfatningene våre av bærbare PC-er.

Les også: Windows 8 er billig-PC-ens nye bestevenn

Lenovo IdeaPad Yoga

Denne serien kommer med to medlemmer i starten, én med 11,6" skjerm og Windows RT (Windows 8-variant som kun kan kjøre nye apper, ikke tradisjonelle Windows-programmer), samt en modell med fullblods Windows 8 og 13,3" IPS-skjerm med oppløsning på 1600 x 900 piksler.

Og det er først og fremst skjermen som er oppsiktsvekkende på disse PC-ene; den kan ikke bare bøyes langt bakover, den kan bøyes helt rundt, 360 grader! Og i den posisjonen deaktiveres tastaturet, og den forvandles til et nettbrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer