Lenovo starter PC-fond

Gir bort datamaskiner til gode saker - men ikke til privatpersoner.

Publisert
Sist oppdatert

Har du noensinne lurt på hva som skjer med produktene vi tester etter at vi journalister er ferdige med dem? Vel, i motsetning til hva noen tror så beholder vi dem ikke selv - de går tilbake til utlåneren.

I tillegg hender det at produsentene låner ut sine produkter for prosjekter eller til organisasjoner med prekære behov. Til sammen kan det være snakk om en liten haug returnerte datamaskiner som ikke uten videre kan selges - de er jo brukt. Så hvor ender de egentlig opp?

12 år gamle Ole Martin Iversen fra Oslo lurte litt på det samme. Derfor sendte han et brev (ja, et sånt av papir som bruker flere dager i posten) som til slutt havnet hos Hanne Klausen, daglig leder for Lenovo Norge.

I brevet kunne Ole Martin fortelle at han egentlig delte en PC med storebroren, men den naturlig nok større broren sørget for at datamaskinen var opptatt nesten hele tiden. Så ettersom pengene ikke rakk til en ny PC, kanskje Lenovo hadde en brukt å unnvære?

Klausen lot seg sjarmere.

Lenovo starter PC-fondEn lykkelig Ole Martin Iversen blir her overrakt en Lenovo 3000 N200 av Hanne Klausen. 12-åringen blir den første (og siste privatpersonen) som får nyte av PC-fondet.

PC-fond

Det er slett ikke den første henvendelsen om å overta pent brukte datamaskiner som har havnet hos Lenovo, og etter å ha lekt litt med tanken bestemte Hanne Klausen seg for å forsøke noe nytt - og oppretter nå et "fond" med brukte PC-er.

Visjonen er egentlig todelt. Det ene er å kunne bistå med datamaskiner for de som virkelig trenger det, det andre er å sørge for at de mange pent brukte PC-ene kommer i bruk på nytt.

Dette pilotprosjektet blir for øvrig også fulgt av Lenovo sentralt, og blir det en suksess er det slett ikke utenkelig at denne praksisen også blir adoptert til andre land.

I tillegg nevner vi at ettersom dette også betyr mer publisitet for Lenovo, kan det godt hende at andre PC-produsenter allerede er i gang med å planlegge lignende prosjekter.

Trenger søknader

Hanne Klausen ser for seg at datamaskinene skal tildeles forskjellige foreninger, organisasjoner, grupper som driver med veldedighet, idrett, kultur, forskning eller annet samfunnsnyttig eller filantropisk arbeide.

Så selv om det gikk bra for Ole Martin å søke vil det ikke være like enkelt for deg. Normalt sett skal altså ikke PC-ene gå til privatpersoner.

Men for at juryen skal kunne fordele PC-ene på en mest mulig rettferdig måte er det viktig at de faktisk får inn søknader - og her kommer du inn likevel. Driver du, er du medlem av, eller kjenner du til et prosjekt, forening, organisasjon eller noe annet som trenger - men ikke har midler - til egnede datamaskiner? Da kan du tipse om dette fondet eller sende en søknad.

Denne må selvsagt være begrunnet og det må som nevnt være for et godt formål.

Kort og greit fungerer det slik at en jury vil behandle innkommende søknader og fordele tilgjengelige datamaskiner etter skjønn. Etter planen skal dette skje et par ganger i året - og antallet PC-er som skal fordeles vil naturligvis variere.

Lenovo håper på å kunne dele ut de første datamaskinene allerede i september/oktober, så det er ingen grunn til å vente med søknaden. Du kan ta kontakt med Lenovo Norge på telefon, sende brev eller søke på thinkpc_no@lenovo.com.

En egen nettside for fondet vil også opprettes, men er ikke klar per i dag.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer