Lenovo utvider ThinkPad

ThinkPad-linjen oppgraderes til neste generasjon Centrino - og vi får noen helt nye modeller.

Publisert
Sist oppdatert

På en presselansering i dag kunne Lenovo vise frem sine nye modeller basert på Intels Centrino 2-teknologi, og i anledning generasjonsbyttet har de også benyttet anledningen til å gjøre noen forandringer - og tillegg - i sin berømte ThinkPad-serie.

De som har fulgt med på ThinkPads en stund vil kanskje først legge merke til at mange av modellene bytter navn, der modellnummeret i større grad vil si noe om PC-ens størrelse. Den nye utgaven av X61 vil for eksempel nå hete X200, der 2-tallet tilsier at skjermen er på 12 tommer. Det er forresten 12 tommers bredskjerm nå.

Den oppgraderte X300 (13 tommer, du skjønner tegninga) vil være X301 - hvor den største forandringen er at en digital videoutgang (DisplayPort) er lagt til.

Gamle T61 som kom som både 14- og 15-tommer blir nå T400/T500, og lavprismodellen R61 får samme behandling: R400 og R500.

Men bortsett fra et nytt modellnummer på chassiset er det er det ikke de store overraskelsene utseendemessig, det er på innsiden forandringene skjer.

I tillegg til Centrino 2, som betyr nytt brikkesett, prosessor og nettverkskort, vil R- og T-modellene nå kunne leveres med hybrid grafikkløsning der du kan med et tastetrykk kan skifte mellom integrert eller dedikert grafikk ettersom du ønsker å prioritere batterilevetid eller grafikkytelse.

Vi nevner også kjapt mulighet for DisplayPort, Blu-ray, webkamera i skjermen, SSD eller vanlig harddisk, LED-display og kraftigere batterier.

Og noe helt nytt...

W500 og W700 (W for Workstation - på 15 og 17 tommer) blir ThinkPadene for den som hovedsaklig er ute etter ytelse og ikke har noe i mot å betale for det. Spesielt verd å merke seg er W700 med innovativ teknologi som integrert fargekalibrering av skjermen og et lite Wacom digitalt tegnebrett ved siden av touchpaden.

Lenovo ThinkPad SL500
Lenovo ThinkPad SL500 Vis mer


Hva som kanske likevel vil være mest interessant for mange av dere er den helt nye SL-serien, som består av en 13-, 14- og 15-tommer og på papiret er rettet mot SM (Small Business)-markedet. Og siden det ikke finnes noen ThinkPads som henvender seg direkte mot vanlige forbrukere vil nok også disse appellere til en del privatpersoner.

SL skal være bygd like solid som de andre ThinkPadene og ha muligheter for blant annet Blu-ray/HDMI, LED-skjerm, Intel Turbo Memory, webkamera og 9-cellers batteri for ekstra lang levetid. Men det første du vil legge merke til er utseendet. Lokket har nemlig fått en finish i blank pianolakk, som noen vil elske og andre hate.

En annen ting med SL er at du også kan gå for blank skjerm med kontrastbelegg, en trend som helt har tatt over bærbare for forbrukermarkedet. Men det er også fullt mulig å få det matte displayet du får på de andre modellene.

Prisene for SL-modellene vil starte på omtrent 7500 kroner inkl. MVA - for alle tre størrelser.

Nå med mobilt bredbånd

Lenovo har også inngått et samarbeid med Telenor, noe som betyr billige radiomoduler for WWAN (mobilt bredbånd). De leverer nå derfor de fleste modellene med dette i form av et integrert Mini-PCI ExpressCard - kun R-modellene og 17-tommeren W700 leveres uten.

Super-3G-kortet (Mobile Broadband Module F3507) har også GPS-mottaker og er levert av Ericsson.

Med på lasset kommer 90 dagers prøvetid på mobilt bredbånd fra Telenor. Du står selvfølgelig fritt til å ikke fornye abonnementet etter dette, eller for så vidt skifte til en annen tilbyder.

De nye ThinkPadene skal være tilgjengelige fra slutten av denne uka, og vi vil selvfølgelig teste de mest aktuelle modellene når vi får kloa i dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer