Lenovo velger bort "Metro"-menyen

Leverer alle nye PC-er med alternativ startmeny.

Pokki-menyen framstår som videreutvikling av startmenyen i Windows 7. Snart kommer alle nye Lenovo-maskiner med den ferdig installert.
Pokki-menyen framstår som videreutvikling av startmenyen i Windows 7. Snart kommer alle nye Lenovo-maskiner med den ferdig installert. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Windows 8.1 kommer 17. oktober, og en av nyhetene er gjeninnføringen av start-knappen. Den klassiske startmenyen må du imidlertid se langt etter, selv om dette er en funksjonalitet mange har savnet. Trykker du på start-knappen blir du nemlig fortsatt sendt til den heldekkende "Metro"-flisemenyen som ble introdusert i Windows 8.

Les også: Her ser du Windows 8.1

Tar saken i egne hender

Verdens største PC-produsent, Lenovo, synes slett ikke dette er godt nok. Derfor har de nylig inngått en avtale med det amerikanske software-selskapet SweetLabs for å bøte på problemet. Avtalen går ut på å erstatte både startknappen og flisemenyen med noe som minner mer om en videreutvikling av den klassiske Windows 7-opplevelsen.

SweetLabs står nemlig bak Pokki - en alternativ startmeny som ikke bare gir rask tilgang til installerte programmer, men også tilgang til en egen PC App Store for populære nettjenester, web-apps og utvalgte klassiske Windows-programmer.

Fjerner skillet

Pokki-menyen kan nemlig også inneholde snarveier til nettsider og web-apps, som åpnes i noe som ligner på standard programvinduer. Dermed fjernes skillet mellom lokale programinstallasjoner og apper i skyen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer