Lensbaby 3G tar rare bilder

Moro for den kreative.

Lensbaby 3G tar rare bilder
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lett å få dreisen på Lensbaby, men som med alt annet gjør øvelse mester.

Etter en tur rundt i nabolaget for å knipse noen bilder, var det mange som tittet rart på det snodige objektivet jeg hadde montert på speilreflekskameraet; ja til og med ei neppe-mer-enn-ni-åring lurte på hvorfor det "stakk sånne pinner ut av kameraet mitt".

Muligens synes du også toppbildet er rart. La oss prøve å forklare.

Nytt speilrefleks - hva nå?

Flytter fokusplanet

Lensbaby-objektivene er tilgjengelige for de fleste av dagens speilreflekssystemer og er objektiver som du kan tøye og bøye på. Dette gjør du for å endre vinkelen på fokusplanet, og dermed kan du bestemme fokuspunktet og samtidig gjøre det slik at objekter med samme avstand fra objektivet får forskjellig fokus. (Har du en enda mer forståelig forklaring må du veldig gjerne la høre fra deg under artikkelen.)

Du foretar justeringer på objektivet på to måter. Først plasserer du fire fingre rundt kanten, og du kan da bøye og tøye det. Du flytter fokusavstanden ved å presse objektivet mot kamerahuset eller dytte det fra deg og flytter fokuspunktet i søkeren ved å bøye det i alle retninger. Når du er sånn cirka fornøyd, låser du innstillingen ved å trykke inn en liten knapp. Deretter kan du finjustere fokusavstanden med en liten knott på toppen. Vil du begynne på nytt, klemmer du sammen to knotter på undersiden, og da løsner "låsen".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer