Levende spill med Rock'n'Ride

HANNOVER (DinSide Data): På CeBit Home i Hannover denne uken, ble det vist en ny enhet for tilkobling til PCen som gjør spillingen enda morsommere: Rock’n’Ride er en stol med diverse utrustning som gjør at du virkelig får føle bevegelsene når du krasjer med et fly eller en bil i et dataspill! Og prisen er overkommelig...

Med Rock'n'Ride kan dataspill gi helt nye opplevelser
Med Rock'n'Ride kan dataspill gi helt nye opplevelser Vis mer

Det tyske selskapet Cyberspace viste nyheten Rock’n’Ride på CeBit Home i Hannover. Dette er en stol som gjør spillene mer levende, omtrent som joystickene med ForceFeedback, men her gjelder det store deler av kroppen og ikke bare hånden. Rock’n’Ride er en forenklet utgave av annet simulatorutstyr som samme produsent har utviklet for fornøyelsesparker o.l.

Rock’n’Ride består av en stol som er hengt opp i en bevegelig ramme. Til rammen er det koblet en demper som styres med trykkluft. Foran stolen er det en arm der du kan sette en skjerm på inntil 16 kg. Det betyr i praksis en femten tommer tradisjonell bilderørsskjerm, eller en noe større LCD-skjerm. I tillegg må du ha en joystick, bilratt og pedaler eller annen styreenhet som støttes av DirectX.

Joystick eller annen styreenhet kobles til PCen på vanlig måte. Deretter kobles Rock’n’Ride til serieporten. Ved hjelp av DirectX og noen andre drivere, vil du så få bevegelse i spill som vanligvis støtter ForceFeedback.

Null til seksti på to sekunder

Stolen kan bevege seg opptil 60 grader i løpet av to sekunder. Fordi systemet benytter trykkluft, slipper du alt styret med olje og annet som kan følge med hydraulisk utstyr. Alt Rock'n'Ride trenger til driften er en enkel luftkompressor og et 24V nettadapter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.