Lexmark 1000

Lexmark 1000 Color Jetprinter er den typiske hjemmeskriver. Den har bare plass til en blekkpatron som må skiftes mellom farge og sort/hvitt etter behov, og den er heller ikke spesielt rask. I skrivende stund (15. april 1998) er den i ferd med å bli faset ut, og vil kun være i slag i noen få butikker.

Publisert

Lexmark 1000 er både enkel å installere og enkel å bruke. Prisen er heller ikke avskrekkende. Skriverdriveren er oversiktlig, og har alle funksjoner man trenger for å kontrollere skriveren. Du vil også få intelligente tilbakemeldinger hvis noe går galt. Vi synes likevel det blir for tungvint å måtte skifte blekkpatron hver gang man vil skrive ut i farger. Skriveren har en oppløsning på 600 dpi i farger og sort hvitt. Arkmateren klarer å holde 30 ark samtidig. Dette blir alt for knapt i et kontormiljø, men for hjemmebrukere er det godt nok.

OK til sort tekst

Utskrift av sort tekst i alle varianter er helt OK. Dette er et viktig testpunkt, så er du på jakt etter en billig skriver som kan produsere brev og enkle notater kan denne skriveren gjøre jobben godt nok. Er du derimot på jakt etter å pynte på utskriften med diverse spesialeffekter som invers (mørk bakgrunn, hvit tekst) og gråtoner, blir denne skriveren for dårlig.

Vårt testfoto på høykvalitetspapir er ikke spesielt bra, og kan ikke sammenlignes med de beste (og dyrere) skriverne vi har testet. Ønsker du brukbare fotoutskrifter, må du ut med minst en ekstra tusenlapp. Bildene blir for kornete selv om oppløsningen er 600dpi i farger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer