Lexmark 5000

Lexmark 5000 er lillebroren til Lexmarks toppmodell 5700. Den har 1200 x 600 dpi oppløsning, og det er nok til å gi skarpe linjer i kompliserte utskrifter. Veiledende utsalgspris er ca. 2 000 kroner og det synes vi den er verdt selv om papirhåndteringen ikke er helt god.

Publisert

Lexmark 5000 er enkel både å installere og bruke. Skriverdriveren gir god oversikt, og vi er spesielt begeistret for at den til enhver tid holder rede på hvor mye blekk som er igjen i blekkpatronene. Arkmateren kan holde 100 ark, som også er tilstrekkelig for de minste kontorene. Men fordi skriveren mangler mottaker for de ferdige utskriftene er vi ikke helt fornøyd med papirhåndteringen. I et kontormiljø med mange utskrifter er dette ikke godt nok.

Lexmark 5000 har holdere for 2 blekkpatroner samtidig, men du må skifte til fotopatron for å oppnå tilnærmet fotokvalitet. Dette er ikke noen stor ulempe, men hovedkonkurrentene til denne skriveren – HP 720C og Epson Stylus Color 600 – oppnår fotokvalitet uten en egen fotopatron.

Utskriftskvalitet

Fotoutskrifter på glanset spesialpapir holder god kvalitet. På litt avstand ser det virkelig bra ut selv om bildene er litt matte. Selv om oppløsningen er lavere enn den litt dyrere modellen 5700 (som har 1200 x 1200 dpi), er kvaliteten nesten identisk. Undersøker du utskriftene nøye, vil du se at de aller mest kompliserte fargene er litt ujevne og at bildene er litt kornete. Lexmark 5000 nærmer seg likevel ekte fotokvalitet, og kvaliteten er tilstrekkelig til å fortjene glass og ramme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer