Lexmark 7200

Lexmark 7200 er skriveren Lexmark ønsker å selge til bedriftsmarkedet. Den har hele 1200 dpi oppløsning, og i kombinasjon med en fotopatron blir fotoutskriftene helt fine. Men er du på jakt etter en Lexmark skriver, bør du også sjekke Lexmark 5700. Den har samme oppløsning og litt lavere pris, men er etter vår mening en bedre skriver.

Publisert

Lexmark 7200 har ingen knapper, og all styring av skriveren foregår direkte fra skriverdriveren. Driveren gir god oversikt, og vi er spesielt begeistret for at den til enhver tid holder rede på hvor mye blekk som er igjen i blekkpatronene. Arkmateren kan holde 150 ark, som er tilstrekkelig for små kontorer. For å få beste fotokvalitet, må den ene patronen byttes med en fotopatron. Flere av konkurrentene i bedriftsmarkedet har funnet nye løsninger på dette, rett og slett fordi denne løsningen blir for tungvint.

Brune gråtoner

Med en oppløsning på hele 1 200 dpi har Lexmark 7200 et godt utgangspunkt for å skrive ut fine fotografier. Og med fotopatron installert klarer den seg svært bra selv om fargene blir litt matte. Dette er enkelt å justere, og vi har ikke gitt vesentlig trekk for dette.

Tekstkvaliteten til Lexmark 7200 er god. Vi har testet utskrifter på vanlig kopipapir og på spesialpapir for blekkskrivere. Den klarer uten problemer skrift som er svært liten, og har ingen problemer med skrift som er satt i gråtoner. Hvis du kjøper denne skriveren for å skrive ut tekst, bør du likevel være oppmerksom på at blekket trenger lang herding for å bli vannfast. Selv etter herding vil utskrifter på vanlig kopipapir løsne hvis du gnir over den med en fuktig finger. Ved utskrift av forskjellige former for forretningsgrafikk når ikke Lexmark 7200 helt til topps. Den er likevel bedre enn de billigste brødrene 1000 og 2030, men er dårligere enn 5700. Lexmark 7200 får blant annet trekk i karakteren fordi den har problemer med å gjengi noen farger helt korrekt. Ved utskrift av grått, blir utskriftene alt for brune. Også utskrift av glidende overganger mellom to farger (forløpninger) kunne vært bedre. Også heldekkende sort kunne vært bedre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer