Lexmark lei av dyrt blekk

- Det er store variasjoner i prisene på blekk, og det gjelder å være våken når du skal handle, forteller markedssjef Hans Arvid Rønning i Lexmark Norge.

Lexmark lei av dyrt blekk
Publisert
Sist oppdatert

Som de fleste kanskje har fått med seg - å anskaffe blekkskriver er gjerne billig, men å bruke den kan være dyrt. Enkelte ganger koster nye blekkpatroner mer enn hva det kostet å kjøpe skriveren.

Lexmark har ikke alltid kommet like godt ut med hensyn til driftsøkonomi i tester av skriverne sine, sammenlignet med modeller fra konkurrerende produsenter. I høst senket Lexmark Norge prisene på patronene sine med inntil 14% til forhandlere. Det skulle gi billigere patroner ut til kundene, men mange butikker så i stedet sitt snitt til å øke fortjenesten.

Kjempefortjeneste

Lexmark gjennomførte sine egne undersøkelser, og resultatet var foruroligende. - Butikker har solgt blekkpatroner til 600 kroner pr stk, når disse egentlig skulle ha kostet under 400, sier Rønning.

Det verste tilfellet gjaldt multifunksjonsskriveren X75. Blekkpatronene til denne skriveren skal koste rundt 700 kroner inkludert mva, noe som i følge Lexmark skal holde til 600 sider i sort og 450 sider i farger. Enkelte butikker har tatt omtrent det dobbelte for blekkpatronene den siste tiden, i følge Rønning.

Opplysningstjeneste

Nå har Lexmark sett seg grundig lei av denne feilprisingen, og har derfor laget en egen blekkportal - www.blekksikon.no, der de blant annet har direkte lenker til butikker som selger patroner til riktige priser, og gir tips og råd om hvordan du kan gjøre Lexmark-skriveren din rimeligere å bruke.

DinSide Data bruker for øvrig alltid riktige priser på patroner i våre kostnadstester. Mer enn 40 blekkskrivere ligger nå i vår testdatabase, som du finner her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer