Lexmark P707

Den har et plassbesparende design, og er utstyrt med kortlesere for en rekke minnekort. Den kan dessuten enkelt gjøres om til en ekte fotoskriver, med dedikert fotopatron. Prisen? Kun 1.295 kroner. Har Lexmark laget en vinner?

Lexmark P707
Publisert

P707 er toppmodellen i årets blekkskriverkolleksjon fra Lexmark. Spesifikasjonsmessig står den ikke tilbake for de seneste skriverne fra HP og Canon, men prismessig kommer den meget godt ut; kun 1.295 kroner inkl mva. Hør bare her:

 • Automatisk kalibrering og papirgjenkjenning
 • Innebygd kortleser for de fleste typene minnekort (ikke xD)
 • Kant-til-kant utskrift på alle papirtyper
 • Maks oppløsning 4.800 x 1.200 dpi
 • Variabel dråpestørrelse

  Designet er plassbesparende, spesielt i dybden. Den er heller ikke dum å se på, i sin mørk grå/metall og sorte finish.

  Det er kun to knapper på selve skriveren; papirmating og av/på. Skriveren kommuniserer med PCen via en ledig USB-port.

  Lexmark P707 er utstyrt med en leser for de fleste minnekort. Kortene dukker opp som egne stasjonsbokstaver i Utforsker.
  Lexmark P707 er utstyrt med en leser for de fleste minnekort. Kortene dukker opp som egne stasjonsbokstaver i Utforsker. Vis mer

  P707 leveres med to blekkassetter, en med sort, og en med fargene cyan, gul og magenta. For best mulig kvalitet på fotoutskrifter kan den sorte kassetten byttes ut med en fotokassett som inneholder fargene foto-sort, lys cyan og lys magenta.

  Skriveren leveres med drivere og styreprogram på CD, også i norsk språkdrakt, og vi hadde ingen problemer med installasjon i Windows XP. Styreprogrammet er dessuten av de bedre vi har sett når det gjelder brukervennlighet. Her er det nærmest umulig å trå feil! Du har likevel temmelig mange innstillinger å velge mellom, deriblant banner-utskrifter, nedskalerte utskrifter og dobbelsidige utskrifter (ikke automatisk), samt støtte for en rekke papirtyper og formater.

  Meget brukervennlig installasjon

  Blekket sitter i to kassetter.
  Blekket sitter i to kassetter. Vis mer

  Etter den vellykkede installasjonen fulgte automatisk kalibrering av skrivehodet, alt gikk som smurt. De første utskriftene avslørte derimot at dette er en relativt treg skriver sammenlignet med Canon og HP-skriverne vi har testet i det siste. 5 tekstsider i hurtigmodus ble skrevet ut på rundt 50 sekunder. Teksten hadde god lesbarhet, men rastene var merkbart mer ujevne enn kladdeutskrifter fra andre, langt raskere skrivere vi har testet.

  Verre gikk det med webutskriftene; tre sider i hurtigmodus tok 56 sekunder, men kvaliteten var for dårlig til at den kan brukes til annet enn kladd. Vi valgte normal kvalitet i styreprogrammet, noe som førte til at skriveren brukte nesten 5 minutter på de samme sidene, noe som er uakseptabelt tregt.

  Bra fotokvalitet, men for tregt

  Omsider er Lexmark på banen igjen med eget fotopapir, etter å ha anbefalt Kodak-papir til kundene sine i flere år. Papiret kommer i to utgaver, Everyday og Premium. Sistnevnte ble brukt i vår test.

  Hastigheten på fototutskriftene var dessverre også langt under hva du skal kunne forvente i 2003, selv i denne prisklassen. Hele 23 minutter og 56 sekunder tok det å skrive ut vårt testfotografi i høyeste kvalitet. Fotoutskriften holdt bra kvalitet, men det var fint mulig å se blekkdråper som prikker i områder som bestod av samme farge, også når vi brukte fotopatron. Og kantløs fotoutskrift i A4-format? Over 31 minutter...

  Ved å velge normal kvalitet gikk det langt raskere (5 minutter og 56 sekunder, med kanter), men kvaliteten var merkbart dårligere, og vil etter vår mening sjelden kunne regnes som et akseptabelt alternativ til de beste innstillingene.

  Noe av det beste ved P707 er det smakfulle og brukervennlige styreprogrammet.
  Noe av det beste ved P707 er det smakfulle og brukervennlige styreprogrammet. Vis mer

  Konklusjon

  Dette er en billig skriver, men du får nok ikke mer enn du betaler for. Kvaliteten på utskriftene i raskeste modus holder ikke mål i forhold til konkurrentene, verken på tekst eller enkel grafikk. Dermed blir den dessverre alt for treg å bruke.

  Som fotoskriver er den etter vår mening ikke å anbefale, ikke på grunn av kvaliteten, men på grunn av at den er ekstremt langsom.

  En enklere modell uten minnekortlesere, P706, selges i skrivende stund for rundt 1.000 kroner.

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer