Lexmark reduserer blekkostnaden

Lexmark har så langt kommet dårlig ut av tester av blekkskrivere som også har testet driftskostnadene. Dette har ganske sikkert påvirket salget av skriverne, og nå lanserer Lexmark en løsning som skal hente inn igjen det tapte.

Kanskje Lexmark-eiere nå kan tillate seg å skrive ut litt mer?
Kanskje Lexmark-eiere nå kan tillate seg å skrive ut litt mer? Vis mer
Publisert

Førstegangskjøpere av blekkskrivere overser gjerne driftskostnadene når de handler. Men alle som har kommet tilbake til butikken for å kjøpe mer "drivstoff" vet hvor mye det kan koste.

Da vi testet Lexmark Z51, var konklusjonen at utskriftskvaliteten er svært god, men at driftskostnadene blir alt for høye.

Mengderabatt

Lexmark lanserer nå to alternative løsninger:

For brukere med et vanlig utskriftsvolum, tilbys en høykapasitets patron som skal redusere kostnadene med ca. 30%. Hvis dette stemmer, vil sidekostnaden i våre målinger (foto på 18 x 25 cm) bli ca. 8 kroner. Dette er fremdeles betydelig høyere enn HP 970, som har en sidekostnad på 2,50. HP 970 er til gjengjeld betydelig dyrere i innkjøp, og det er derfor viktig å se på totalkostnaden som innbefatter både innkjøp og drift.

Bruker du blekkskriveren svært mye, kan du kjøpe en pakning med tre patroner som, i følge Lexmark, skal redusere kostnaden med 50%. Da blir sidekostnaden ca. 5-6 kroner for fotoutskriften i vår måling, og det er slett ikke verst for en skriver som det bare koster 2.000 kroner inkl. mva. å kjøpe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer