Lexmark X85

X85 er en langt kraftigere sak enn lillebroren X75, som vi testet tidligere denne måneden. Den kan blant annet brukes uten å være tilkoblet PC, og utfører alle utskriftsjobber raskere og bedre enn lillebror.

Publisert
Sist oppdatert
Lexmark X85


Med Lexmark X85 kan du kopiere, skanne og skrive ut, og du kan også sende faks dersom du har et faksmodem tilknyttet PCen din.

I motsetning til X75 er X85 utstyrt med en rekke knapper og et eget display på toppen, nettopp for at du skal kunne velge kvalitet, papirtype og styre kopifunksjonene uten at skriveren behøver å være tilknyttet en PC. Hvis den likevel er det, kan du i tillegg skanne dokumenter direkte ved hjelp av knappene.

Design og innmat

Selve enheten er sort, og en del større enn X75 både i bredde og høyde. Knappepanelet er plassert til høyre, ikke foran som på løsninger vi har sett fra blant andre Canon og Epson. Arkmateren er plassert bak, tar 150 ark, og kan klappes sammen over skriveren når den ikke er i bruk. Utskriftene kommer ut i fronten, over et utdragbart mottak som dessverre ikke er bøyd oppover eller er utstyrt med ordentlig stopper.

Skriverdelen i X85 er utstyrt med samme skrivehode og blekk som Lexmark Z53, skriveren som vi testet for en tid tilbake. Maks oppløsning er 4800x1200 dpi (krever fotopapir), og Lexmark lover at X85 skal klare inntil 12 tekstutskrifter (sort) pr minutt, og kopiere inntil 10 sider pr minutt (sort/hvitt). Kopiering går naturligvis tregere, fordi sidene må skannes av enheten. Lexmark oppgir inntil 10 sider i sort/hvitt og 3 sider i farger. Skannerdelen har en optisk oppløsning på 600x1200 dpi.

Knappene har som regel kun en funksjon hver, og flere er utstyrt med både forståelige symboler og tekst. Det er med andre ord lite å utsette på brukervennligheten.
Knappene har som regel kun en funksjon hver, og flere er utstyrt med både forståelige symboler og tekst. Det er med andre ord lite å utsette på brukervennligheten. Vis mer


Det følger med drivere til Windows 95 og nyere versjoner, og du får også med et OK bildebehandlingsprogram (litt gammel versjon riktignok), MGI PhotoSuite 8.1. Drivere til MacOS kan lastes ned fra Lexmarks supportsider.

Brukervennlige knapper

Installasjonen var litt mer krøkkete enn tilfellet var med X75 (i Windows XP), men følger du anvisningene (og IKKE kobler til skriveren før ETTER at driverne er installert), bør det derimot ikke være noe problem. Ønsker du å bruke skriveren uten å koble den til PCen, er også det rimelig grei affære. Knappene er tydelig merket med både symboler og tekst.

Rask på tekst, treg på foto

Både kvalitetsmessig og hastighetsmessig er X85 bedre enn X75. Raskeste kopi av en A4-side målte vi til 15 sekunder, og kvaliteten er faktisk helt OK til tekst og enkel grafikk. Samme side i farger, raskeste modus, tok 57 sekunder. Grafikken blir gjerne befengt med ujevne farger og striper i raskeste modus, så hvis du ønsker bedre utskrifter må du velge Normal kvalitet. Vårt testdokument tok da 32 sekunder å kopiere i sort/hvitt, og hele 3 minutter og 50 sekunder i farger. Det er ganske tregt.

Noen skjønnhetsfeil, men styreprogrammet fungerer greit.
Noen skjønnhetsfeil, men styreprogrammet fungerer greit. Vis mer


Et foto i A4-størrelse tok i overkant av 6 minutter å kopiere. Da hadde vi valgt utskriftskvalitet Photo, og kvaliteten var god, spesielt på Kodak-papiret som Lexmark anbefaler. Vi synes 6 minutter er i tregeste laget, og hvis fotokopiering er din hovedmotivasjon for å kjøpe multifunksjonsskriver, bør du kanskje vurdere andre alternativer.

Konklusjon

MGI PhotoSuite 8.1 følger med. Det er helt OK, selv om vi personlig foretrekker Paint Shop Pro eller Photoshop.
MGI PhotoSuite 8.1 følger med. Det er helt OK, selv om vi personlig foretrekker Paint Shop Pro eller Photoshop. Vis mer


Som ventet var X85 langt bedre enn X75. Den skanner og kopierer tekstdokumenter betydelig kjappere, og kvaliteten blir bedre i alle utskriftsmodi. Den blir derfor et naturlig valg foran X75 for alle som har et større utskrifts/kopieringsbehov.

Vi gir pluss for enkel betjening uten PC-installasjon samt rask kopiering med enkel kvalitet, og gir minus på den lave hastigheten på høykvalitetsutskrifter/kopier.

Lexmark X85 har en veiledende pris på 1.995 kroner.

Lenke:
Lexmark Norge

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer