LG GSA-4040B

Det finnes mange DVD-brennere som støtter begge standardene, og det fantes også brennere som kombinerte DVD-R og DVD-RAM. Nå kommer LG med en brenner som støtter alt.

LG GSA-4040B
Publisert

For de aller fleste har valget vært om man skal velge + eller - når man skal kjøpe DVD-brenner. I det siste har det dukket opp kombibrennere fra alle de største produsentene, slik at det ikke lenger er nødvendig med noe valg. Men hva med de som bruker DVD-RAM?

Nå kan også disse nøye seg med én brenner, med LG sin "Super Multi", som støtter alle brennbare DVD-standarder som finnes.

DVD-RAM er ikke den mest populære DVD-varianten, i hvert fall ikke blant PC-brukere. Formatet finner vi først og fremst i video-opptakere og til og med i enkelte videokameraer, og i noen grad hos pionerer blant skrivbare DVD-brukere til sikkerhetskopiering.

Fordelen er at det er format som er laget for å overskrives mange ganger, typisk 100 000 mot 1000 for DVD+RW, og at det kan brukes som en stor "diskett".

Men DVD-RAM er ikke et format som DVD-spilleren din i stua kan lese.

Dermed er denne egenskapen hos denne LG-brenneren ikke en generelt viktig egenskap, men mer for de spesielt interesserte.

Ytelse

Brenneren er konkurransedyktig både med Nec og Sony. Den er raskere enn Nec på DVD+RW, på linje med Sony DRU-500AX. Men den blir slått av Sony OEM-utgaven DW-U10A.

På R+ og -R er den få sekunder etter Nec på vår test av 2GB skriving, men langt foran Sony.

Den er også rimelig rask på CD-brenning, der ligger den i midtsjiktet av brennerne vi har testet.

På ripping av musikkCD bruker den derimot et minutt eller mer enn hvilken som helst av de andre DVD-brennerne.

Brenning av 2 GB på DVD-RAM i 3X hastighet tok 20 minutter og 7 sekunder, mens tilsvarende datamengde tok 11 minutter å brenner på på DVD+RW.

Programvare

Brenneren leveres i retail-pakke, og inkluderer kabel, monteringsskruer, dokumentasjon og programvare.

Her er det pakken fra japanske BHA som følger med, med B's Recorder og støtte både for brenning av data, musikk og video, B'æs clip for UDF-brenning. I tillegg får du programmet neoDVD for håndtering av video, inkludert overføring, redigering, oppsett av DVD-menyer og brenning.

For avspilling av DVD er PowerDVD inkludert.

Konklusjon

LG-brenneren er uten tvil den mest kompatible i forhold til de eksisterende standardene, men for de aller fleste er ikke støtte for DVD-RAM noe poeng i det hele tatt.

Likevel er den konkurransedyktig både i ytelse og pris, og du kan regne DVD-RAM støtten for en ekstra bonus, skulle det dukke opp et behov en gang...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer