LG GSA-4040B

Det finnes mange DVD-brennere som støtter begge standardene, og det fantes også brennere som kombinerte DVD-R og DVD-RAM. Nå kommer LG med en brenner som støtter alt.

LG GSA-4040B
Publisert

For de aller fleste har valget vært om man skal velge + eller - når man skal kjøpe DVD-brenner. I det siste har det dukket opp kombibrennere fra alle de største produsentene, slik at det ikke lenger er nødvendig med noe valg. Men hva med de som bruker DVD-RAM?

Nå kan også disse nøye seg med én brenner, med LG sin "Super Multi", som støtter alle brennbare DVD-standarder som finnes.

DVD-RAM er ikke den mest populære DVD-varianten, i hvert fall ikke blant PC-brukere. Formatet finner vi først og fremst i video-opptakere og til og med i enkelte videokameraer, og i noen grad hos pionerer blant skrivbare DVD-brukere til sikkerhetskopiering.

Fordelen er at det er format som er laget for å overskrives mange ganger, typisk 100 000 mot 1000 for DVD+RW, og at det kan brukes som en stor "diskett".

Men DVD-RAM er ikke et format som DVD-spilleren din i stua kan lese.

Dermed er denne egenskapen hos denne LG-brenneren ikke en generelt viktig egenskap, men mer for de spesielt interesserte.

Ytelse

Brenneren er konkurransedyktig både med Nec og Sony. Den er raskere enn Nec på DVD+RW, på linje med Sony DRU-500AX. Men den blir slått av Sony OEM-utgaven DW-U10A.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer