LG CX

LG lanserer 14 OLED-modeller

Frir til spillerne med TV-modeller som vil dra nytte av den nye teknologien i PS5 og Xbox Series X.

LG CX: LGs C-serie kan vise seg å bli en vinner blant spillerne, spesielt blant dem som skal kjøpe ny konsoll og ønsker å dra nytte av HDMI 2.1. Foto: LG
LG CX: LGs C-serie kan vise seg å bli en vinner blant spillerne, spesielt blant dem som skal kjøpe ny konsoll og ønsker å dra nytte av HDMI 2.1. Foto: LG Vis mer
Publisert

Under CES-messen i Las Vegas i starten av året fikk vi en forsmak på LGs TV-planer for 2020, som inkluderer hele 14 OLED-modeller.

Alle OLED-modellene til LG har støtte for teknologi som Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, nye Filmmaker Mode og 4K Cinema HDR, men også selskapets smarthusløsning i ThinQ AI.

Heftige specs, heftige priser

De heftigste TV-ene finner du i ZX-serien – X-en uttales for øvrig bare «ti» – som består av to 8K-modeller på henholdsvis 77 og 88 tommer.

Disse to modellene er utstyrt med LGs a9 Gen3 AI Processor 8K-brikke med blant annet AI Picture Pro som ved hjelp av kunstig intelligens og dyp læring skal forbedre oppløsningen og skarpheten til innholdet på skjermen.

Brikken har også AI Sound Pro som leverer virtuell 5.1 kringlyd, også det basert på hva man ser på.

Faktisk er det mye snakk om kunstig intelligens i LGs TV-brikke. AI Britghtness Control styrer lysstyrken på skjermen basert på omgivelsene, og Auto Genre Selection som automatisk justerer bildeprosesseringen basert på innholdet.

Dette er for øvrig ting som kan skrus av.

8K er fortsatt en dyr affære. LGs toppserie har en veiledende pris på 239.990 kroner – det er 77-tommeren – mens den største på 88 tommer koster 359.990 kroner.

LGs ZX-serie har 8K-oppløsning og kommer i størrelse på 77 og 88 tommer. Og ja, det koster. Foto: LG
LGs ZX-serie har 8K-oppløsning og kommer i størrelse på 77 og 88 tommer. Og ja, det koster. Foto: LG Vis mer

For spillerne

Samme AI-teknologi finner du også på 4K-seriene WX, GX og CX, som alle har a9 Gen3 AI Processor.

Her er det WX – W for Wallpaper – og GX – G for Gallery – som skiller seg mest ut designmessig der TV-ene sitter festet helt inntil veggen uten noe mellomrom mellom. WX kommer kun i 65-tommer, mens GX blir tilgjengelig i 55, 65 og 77 tommer.

LG GX sitter nesten klistra til veggen. Foto: LG
LG GX sitter nesten klistra til veggen. Foto: LG Vis mer

Dog er kanskje den mest interessante av LGs TV-nyheter i år, CX-serien. Den deler mye av den samme teknologien som GX, men er til gjengjeld mer prisgunstig som gjør den aktuell for flere personer.

Spesielt interessant er den med tanke på høstens lanseringer av PlayStation 5 og Xbox Series X, som kommer med mye spennende teknologi, og LG er faktisk en av få per dags dato med full støtte for HDMI 2.1.

Blant annet har CX-serien støtte for Nvidia G-Sync, AMD FreeSync og Variable Refresh Rate (VRR), som sørger for silkemyk spilling uten rivning i bildet. Spillinteresserte bør også merke seg at modellene støtter 120 Hz oppfriskningsrate, HDR Gaming og Auto-low latency mode (ALLM), som sørger for mindre input lag, altså tiden det tar fra noe skjer i spillet til det faktisk vises på skjermen.

Det skal bli interessant å se hvordan konkurrentene i Sony, Samsung, Philips med flere svarer på HDMI 2.1-satsingen til LG. Under en pressevisning på Teams introduserte LG faktisk den minste modellen som et alternativ til PC-spillere.

Nytt av året er også at C-serien blir tilgjengelig i en modell på 48 tommer, i tillegg til 55, 65 og 77 tommer. Under en nylig pressevisning på Teams introduserte LG faktisk den minste modellen som et alternativ til PC-spillere.

Prisen for LG CX starter på 19.490 kroner og går opp til 71.990 kroner for den dyreste på 77". Til sammenlikning starter GX på 29.990 kroner og WX på 59.990 kroner.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer