LG med rå spillmobil

NYHET: Det håndholdte spillmarkedet er i enorm vekst, og flere kaster seg på bølgen. Mobilprodusenten LG viste nylig en utrolig spennende spillmobil, og detaljene rundt den får du her.

Publisert
Sist oppdatert

Tradisjonelt er det Nintendo som er kongen av håndholdt spilling. Deres GameBoy-maskiner går helt tilbake til 80-tallet, og selv før det produserte selskapet for eksempel sine velkjente Game & Watch-maskiner. Gjennom hele 90-tallet var det GameBoy som gjaldt, og de siste årene har produsenten hatt enorm suksess med de to versjonene av GameBoy Advance.

Nå er det selvsagt Nintendo DS og Sony PSP som gjelder, to flotte maskiner som er laget av firmaer med mye spillerfaring og som utfyller sine deler av markedet. Men det finnes alternativer.

Mobiltelefon-basert spilling har jo tross alt eksplodert den siste tiden, og omtrent alle telefoner med respekt for seg selv kan brukes til mer eller mindre enkle Java-spill. Nokia forsøkte å utnytte dette med sin N-Gage, som kombinerer mobiltelefon og en ganske avansert spillplattform. Foreløpig har det kommet to utgaver av N-Gage, men dessverre er ikke enheten blitt noe stor suksess.

Den koreanske mobilprodusenten LG prøver seg nå på noe lignende, og vi må innrømme at det ser utrolig flott ut. Den har en slags Communicator-aktig design der den ser ut som en vanlig mobiltelefon i lukket tilstand, og kan åpnes slik at du får opp en stor skjerm, tastatur og knapper til å kontrollere spill med. Skjermen er 2.2 tommer stor, med 320x240 oppløsning. I tillegg til å styre spill med fingrene, kan du også fysisk bevege på telefonen, og en sensor leser disse bevegelsene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer