LibreOffice klar i versjon 4.0

Populært gratisalternativ til Microsoft Office er blitt mye bedre.

Gratis og funksjonsrike LibreOffice byr på stadig bedre erstatninger for de velkjente Microsoft-programmene for regneark, database, presentasjon og tekstbehandling.
Gratis og funksjonsrike LibreOffice byr på stadig bedre erstatninger for de velkjente Microsoft-programmene for regneark, database, presentasjon og tekstbehandling. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

The Document Foundation (TDF) har lansert en splitter ny versjon av LibreOffice, kontorsuiten som er basert på åpen kildekode, og som bygger på OpenOffice.org-prosjektet.

Pakken inneholder blant annet tekstbehandler, regneark og presentasjonsverktøy - tilsvarende Word, Excel og Powerpoint.

Les også: Microsoft klar med ny leie-Office

Vesentlig forbedret

Versjon 4.0 av pakken er vesentlig forbedret fra tidligere versjoner, og det merkes allerede under oppstart. Programmene starter mye kjappere, og noe av forklaringen ligger i at koden ikke bare er blitt optimalisert, den er også blitt vesentlig slanket siden sist, skriver Digi.no.

I tillegg skal kompatibilieteten med andre programmer, først og fremst Microsoft Office sine filformater, ha blitt langt bedre. Vi gjorde noen kjappe tester av filer som tidligere har vært problematiske, disse ble lest og åpnet uten problemer i LibreOffice 4.0.

Nytt er også muligheten for å importere Microsoft Publisher-dokumenter.

Mye av opprydningen i koden skal gjøre det enklere å videreutvikle produktet, som for tiden involverer mer enn 500 utviklere. 75 prosent av utviklerne gjør arbeidet på frivillig og uavhengig basis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer