ìLife - er det verdt å gå over til Mac for?

iLife er en samling programmer som Apple profilerer sterkt for tiden. De er inkludert med maskinene og har kommet i nye versjoner. Vi sjekker hva de har å by på, og begynner med bilde og videoløsningene.

ìLife - er det verdt å gå over til Mac for?
Publisert
Sist oppdatert

Mac har alltid hatt en sterk profil blant desingere og andre som jobber i grafisk bransje. Dette har Apple nå forsøkt å tilrettelegge for alle typer brukere, uansett fag og bransje. I USA legges det sterkest vekt på den private sfære i markedsføringen av programsuiten iLife, mens i Norge har man lagt minst like stor vekt på å selge inn konseptet til organisasjoner og mindre virksomheter.

Krevende sammenligning

"Som Microsoft Office for ditt kreative liv" står det på Apples norske nettsted. Det er en noe heftig påstand, i hvertfall hvis man skal ta dybden i programmene med i betraktning. En ting er hva Word, Excel, Powerpoint og Access faktisk blir brukt til til hverdags i de millioner av arbeidssituasjoner verden over, men disse programmene er tross alt langt mer avanserte enn iLife. De fleste brukere skraper bare så vidt i overflaten av Office-programmene, og for de aller fleste er å bruke Office å skyte spurver med kanoner.

Sånn sett er iLife av mer relevant kaliber i forhold til de faktiske oppgavene "folk flest" tar høyde for i sitt kreative liv. Det er dessuten inkludert med alle nye Mac'er, og rimelige 449 kroner hvis det må kjøpes til en litt eldre maskin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer