Lily – kameraet som følger deg

Kast det opp i lufta, og vips!

FLYR AV SEG SELV: Ved å kaste Lily opp i lufta, vil kameraet automatisk fly og følge den som har på seg den tilhørende brikka. Foto: LILY
FLYR AV SEG SELV: Ved å kaste Lily opp i lufta, vil kameraet automatisk fly og følge den som har på seg den tilhørende brikka. Foto: LILY Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste åra har det å filme med droner blitt populært – mange har gått til anskaffelse av en slik der de monterer på et kamera (typisk et actionkamera a la GoPro) og styrer dronen med en fjernkontroll for å ta film fra oven.

Du finner for eksempel tusenvis av videoer filmet fra en drone på Vimeo.

Følger deg automatisk

Flere jobber nå med droneløsninger som flyr av seg selv – uten at du selv trenger å styre. Vi har tidligere skrevet om Nixie som du fester rundt håndleddet når den ikke er i bruk, og i dag har turen kommet til Lily.

Lily-kameraet veier 1,3 kilo og måler 26x26x8 centimeter. Via fire rotorer kan det fly stabilt, og disse aktiveres rett og slett ved at du kaster kameraet opp i lufta.

På håndleddet eller i lomma har du så en liten brikke, som Lily så vil fokusere kameraet på. Lily har flere måter å fly på, enten du vil at hun skal følge deg bakfra, fra siden, forfra, rotere rundt deg eller lignende.

Dette kan du angi via appen, som finnes både for Android og iOS.

LES OGSÅ: Nå er det tillatt å fly med droner

Se video av Lily i aksjon:

Flyr i 20 minutter

På én oppladning kan Lily fly i 20 minutter før du igjen må putte i laderen, mens brikken du har på deg varer i fire timer. Maksimal hastighet er 40 km/t, høyden kan varieres fra 1,75 til 15 meter og avstanden til brikken fra 1,75 til 30 meter.

FRA LUFTEN: Lily kan være opp til 30 meter unna og 15 meter i været og kan derfor gi deg bilder du ellers ikke ville ha klart å ta.
FRA LUFTEN: Lily kan være opp til 30 meter unna og 15 meter i været og kan derfor gi deg bilder du ellers ikke ville ha klart å ta. Vis mer


Kameraet kan filme med full HD-oppløsning (1920x1080) med 60 bilder i sekundet, eller med vanlig HD-oppløsning (1280x720) i 120 bilder i sekundet, slik at du etterpå kan spille av i sakte film. Oppløsning på eventuelle stillbilder (du kan trykke på en knapp på brikken) er 12 megapiksler.

Produktet er også vanntett (IP67) og lagrer videoen på micro SD-minnekort (4GB følger med).

Fortsatt under utvikling

Som med de fleste andre produkter i denne kategorien er Lily fortsatt under utvikling, med en planlagt lansering i mai 2016.

Drister du deg til å forhåndsbestille produktet, får du det langt billigere enn hva skaperne planlegger å selge det for når det er sluppet i markedet. Frem til 15. juli har selskapet nemlig slått av 400 dollar på planlagt utsalgspris – fra 999 til 599 dollar. I tillegg kommer 30 dollar i frakt til Norge.

Dersom dollarkursen holder seg stabil til mai neste år, blir kostnaden i underkant av 7.000 kroner inkludert norsk moms og fortollingsgebyr, i følge Dinsides netthandelskalkulator.

Mer informasjon finner du på www.lily.camera

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer